Hallandsposten

SPORT. Dubbla premiärseg­rar för Hylte/halmstad

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

För två veckor sedan gjorde Hylte/halmstad klart med Tysklandsp­roffset David Pettersson. I lördags debuterade den 2.06 långe centern i Halmstad arena när H/H kvaddade Habo i premiären.

– Jag har inte spelat i Sverige på länge och är överraskad att det är så hög kvalitet i laget, säger David Pettersson.

Han har i flera år varit en av landslaget­s viktigaste spelare, men i somras lämnade 24-åringen mittenlage­t Bühl i Bundesliga för att söka lyckan på hemmaplan igen. Målet är Sm-guld till våren. – Går vi inte till final med det här laget så är det väldigt dåligt gjort, tycker Pettersson.

Starten kunde han dock inte klaga på.

H/H HAR EN stark centerbesä­ttning och tränaren Per-erik ”Perra” Dalqvist lät de tre – David, Philip ”Pilen” Pettersson och Bartek Sulinski – som var friska (nyförvärve­t Anton Ribom vilade på grund av knäproblem) spela två set var och efter en stabil insats vann favorittip­pade H/H säkert med 3–0.

– Det var en bra premiär. Habo är kanske inte det tuffaste motståndet, men vi spelade stabilt, konstatera­r David, som dock var mindre nöjd med sin egen insats.

– Jag kan mycket bättre, men är inte orolig för det kommer. Jag har ju bara tränat med laget i två veckor.

HYLTE/HALMSTAD TOG GREPP om matchen redan från start och släppte sedan aldrig i från sig övertaget.

Det definitiva avgörandet kom i tredje set då hemmalaget gick från 10-8 till 15-8. Därefter orkade Habo med tidigare H/h-spelarna Dardan Lushtaku och Joakim Lindbom, planbäst med 19 poäng, inte komma tillbaka.

– Vi blev bekväma i andra set då vi tappade i aggressivi­tet och servetryck, men när vi tog fem raka poäng i ”Pilens” serve gjorde vi ett ryck och det räckte, säger ”Perra”.

Ribom och Hampus Cousin var inte omklädda och nye passaren Victor Nielsen satt på avbytarbän­ken nästan hela matchen.

Först i slutet – sedan ersättaren Fredrik Holgersson fått kramp i låret och tvingats utgå – gjorde Nielsen debut i sin nya klubb.

– Han sträckte sig i ryggen för en och en halv vecka sedan och vi lät honom vila i dag. Fredrik har dock spelat bra på försäsonge­n, berömmer ”Perra”, som hade sina för dagen bästa spelare i lagkaptene­n Nicholas Goodell, 13 poäng, och nye vänsterspi­kern Adam Bradbury, 11.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? LANDSLAGSS­PELARE I AKTION. David Pettersson gjorde debut när Hylte/halmstad enkelt avfärdade Habo i premiären i Elitserien.
Bild: JARI VÄLITALO LANDSLAGSS­PELARE I AKTION. David Pettersson gjorde debut när Hylte/halmstad enkelt avfärdade Habo i premiären i Elitserien.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden