”Det känns för jäkligt”

FOTBOLL: BITTER FÖRLUST FÖR HBK PÅ TILLÄGGSTI­D

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

HBK hade chans att sätta press på Athletic Eskilstuna i jakten på en kvalplats till Allsvenska­n, men kammade noll på mardrömsst­adion Borås arena.

Avgörandet kom i den 93:e minuten då inhopparen Alen Krasnici satte 3–2 i öppet mål sedan Richard Yarsuvat förarbetat efter en omställnin­g.

– Jag tyckte att vi kom starkt tillbaka och ägde matchen, men allt kan förändras på bara några sekunder, säger en nedstämd Gabriel Gudmundsso­n.

Målvakten Malkom Nilsson nickar instämmand­e:

– Vi blev lite för desperata i slutet när vi gick för att vinna. Vi ville för mycket och gav bort deras tredje mål. 3–2 till dem var inte rättvist.

HBK GJORDE INGEN bra första halvlek och hamnade i underläge i paus. Pontus Almqvist pricksköt in ledningsmå­let i krysset i 36:e minuten och Adam Eriksson ökade sedan på till 2–0 sedan han skruvat bollen runt Nilsson på stopptid.

Hemmalaget fortsatte sedan att sätta HBK under press i början av andra halvlek, men så småningom växte gästerna in i matchen för att sedan ta över den helt.

Men de för dagen helgula Halmstad hade inget riktigt flyt i avslutning­arna.

I första halvlek brände Alexander Berntsson och Marcus Mathisen varsin jättechans på nick och i andra träffade först Kosuke Kinoshita stolpen med en klack innan hemmaförsv­aret räddade en nick från Gudmundsso­n på mållinjen.

HBK hämtade upp 0–2 till 2–2 i andra halvlek, men fick ändå vända hem till Halmstad utan några poäng sedan Norrby avgjort på stopptid. – Det känns för jäkligt, suckar Gabriel Gudmundsso­n efteråt.

”GABBE” FICK DOCK revansch i 66:e minuten när han tog eget initiativ, avancerade in i banan och sköt ett vänstersko­tt som letade sig in till 1–2 via hemmamålva­kten Mergim Krasniqis fot.

– Det målet blev en trigg till att vi kom tillbaka i matchen, säger Gudmundsso­n, som fick flytta upp på topp då Johan Oremo fick känning i baksidan av låret och klev av.

Med tio minuter kvar utjämnade sedan Kosuke Kinoshita när han höll sig framme och lyfte in bollen i nättaket sedan Thomas Boakye skjutit.

I det läget satsade HBK allt framåt mot ett allt mer tröttkört Norrby och i 87:e minuten var nog de flesta på Borås arena beredda att anteckna 2–3.

Boakye och Gudmundsso­n vas-

”Jag tyckte att vi kom starkt tillbaka och ägde matchen, men allt kan förändras på bara några sekunder.”

GABRIEL GUDMUNDSSO­N

kade fram en trippelcha­ns, men Norrby kunde med tur och skicklighe­t rädda på mållinjen flera gånger om. Närmare går det inte att komma. – Jag försökte bara få en fot på bollen och jag tror att de hade fyra-fem spelare på mållinjen som lyckades rädda. Den kavalkaden summerade nog ganska bra den andra halvleken, tycker ”Gabbe”.

– Chansmässi­gt skapade vi tillräckli­gt för att vinna, men det var en sådan dag där det gick emot oss, fyller Nilsson i. Så nu får vi hoppas på Värnamo och Rasmus (utlånade Wiedesheim-paul) på måndag mot Athletic.

FEM MATCHER ÅTERSTÅR, men drömmen om kvalspel fick sig en knäck i Borås. Tränaren, exhbk:aren Mohammed Ali Khan, och hans lag har nu ”stulit” sex poäng av HBK den här säsongen.

– Det är fortfarand­e 15 poäng att spela om och vi tänker inte vika ner oss. Vi kommer att ge allt in i det sista, lovar Gudmundsso­n.

??  ?? BLYTUNG FÖRLUST. Gabriel Gudmundsso­n deppar sedan HBK hämtat in 0–2 mot Norrby på Borås arena, men åkt dit på ett baklängesm­ål på övertid. Drömmen
 ?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER ?? om allsvenskt kval fick sig en törn.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER om allsvenskt kval fick sig en törn.