Hallandsposten

Seger för HK Hök i premiären

- LINDA WEINSTOCK

Det var spännande i en halvlek, sedan tog HK Hök över matchen och vann till slut premiären i serien och i M el l by strands hallen på ett ganska enkelt sätt.

Hök hade bytt Lagaholmsh­allen mot M el l by strands hallen inför premiären av division 2 men skulle ändå få kalla den för ”sin borg” när matchen mot Höör H65 blåstes av.

För efter att lagkaptene­n Peter Carlstrand satt Höks första mål i matchen fram till 1–1 var det gästande H65 som hela tiden låg steget före på resultatta­vlan i den första halvleken och i paus stod det 13–14 efter att Hök hämtat upp ett 7–11-underläge.

– Vi börjar lite knackigt i försvarssp­elet i första halvlek och vi missar mycket i anfallsspe­let och då rinner de ifrån. Vi stressar för att komma ikapp snabbt i stället för att jobba mål för mål, säger Höks tränare Marcus Artursson och fortsätter:

– Men i paus formar vi om vårt försvarssp­el lite och då spelar vi som vi ska och får till en hel del enkla kontringar och mål.

I andra halvlek gick Hök ikapp och förbi och kopplade greppet om matchen där slutresult­atet till slut blev 32–23.

– Det var en skön start på säsongen och två sköna poäng. Nu har vi visat att vi är starka på hemmaplan, säger Artursson som berömmer hela laget för insatsen.

– Robins (Hammarberg, Höks målvakt) andra halvlek var dessutom riktigt bra.

Höör H65, som ramlade ur division 1 i fjol, imponerade inte på nykomlinge­n Hök.

– Det där är inget lag som kommer att tillhöra toppen om de inte förstärker med någon spelare under säsongen, konstatera­r Artursson.

Bäste målskytt i Hök blev Pontus Johansson med nio fullträffa­r, samma antal som Höör H65:s bäste målskytt Max Blomberg.

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? BÄSTE MÅLSKYTT. Pontus Johansson stod för nio mål när HK Hök vann premiären i division 2 S med 32-23.
Bild: LINDA WEINSTOCK BÄSTE MÅLSKYTT. Pontus Johansson stod för nio mål när HK Hök vann premiären i division 2 S med 32-23.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden