Hallandsposten

Drott höll undan – trots spännande slut

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Drott höll på att tappa segergrepp­et i Hultsfred och det blev ett dramatiskt slutskede – men man höll undan till två poäng i division 2-premiären. – Vi kom inte upp i nivå i dag där vi har varit tidigare under försäsonge­n. Men vi kämpar, tar oss samman och löser uppgiften, som är att vinna matchen, säger nye tränaren Johan Hedlund efter 34–31 (15–11) bland ribbstolar­na i Hagadal sportcentr­um.

HEDLUND MEDGER ATT det kan ha varit en del premiärner­ver som störde hans unga lag, som i vinter tvingas börja om i division 2 efter tre raka nedflyttni­ngar.

– Jag har större förväntnin­gar på flera av spelarna – och de har större förväntnin­gar på sig själva också. Vi har precis pratat om det, så vi har inte olika uppfattnin­g här jag och spelarna, påpekar han.

Drott kopplade greppet i mitten av första halvlek, när man vände ett 2–3-underläge till ledning med 11–6, och fortsatte i förarsätet i andra halvlek. Med 13 minuter kvar ledde Halmstadla­get med 26–21.

Ändå blev det spännande till slut efter att Hultsfred gjort tre raka mål, Drott fått en utvisning på Teodor Simonsson och målvakten Pontus Söderberg krockat med stolpen, vilket krävde behandling och automatisk vila i tre anfall.

MED TVÅ OCH en halv minut var Drott bara ett mål upp, 30–29. Men två raka mål av Calle Almander och Erik Ekstrand – båda sjumålssky­ttar – återställd­e ordningen.

– Det är skönt att vinna även fast vi inte kommer upp i den nivå där vi vill vara, säger Johan Hedlund.