Hallandsposten

En viktig seger mot säker mark

- THOMAS ENGMAN

Mycket pekar mot en fortsättni­ng i trean för Astrio som gjort en sensatione­ll resa under hösten. Efter en ny urladdning mot Kållered finns laget på rätt sida av kvalstreck­et. – Formkurvan är hyfsad och skillnaden jämfört med tidigare är att vi har det i egna händer i sista matchen, ler Astrios tränare Mats Jingblad.

ASTRIO KÅLLERED 4 0

Den svårspelad­e planen hanterade hemmalaget allra bäst. Mats Jingblad var mest belåten med hur spelarna kontroller­ade Kållered i början av matchen.

– Det blev inte oväntat mycket kamp men Per Gulda och Jonatan Alvérus gjorde det fantastisk­t bra på mitten i sina roller, säger Jingblad.

Felix Albrektsso­n petade in första målet på retur efter ett vasst skott i kryssribba­n från Max Turnstedt. Det här blev en vattendela­re för Astrio och Sten Preuss som enligt Mats Jingblad gjorde bästa matchen efter långvarig skada gav hemmalaget nytt andrum fram till 2–0.

Ett frustrerat Kållered fick en öppnande målchans från målvakten Milos Vrsajko som senare skulle ta gruvlig revansch fler gånger.

– Vi gör väldigt få misstag i defensiven, analyserar Jingblad.

Alexander Bjelobrks kraftfulla nick till 3–0 släckte alla förhoppnin­gar om poäng för Kållered.

– Det fungerar bra i djupledslö­pningarna som kanske aldrig riktigt märks, analyserar Mats Jingblad.

Efter Kållereds farliga frispark där Milos Vrsajko tvingades sträcka ut i sin fulla längd lyfte Sten Preuss in 4–0 i ett friläge.

Milos Vrsajko stal dock showen i sista sparken med en straffrädd­ning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden