Hallandsposten

Halmia knappar in – slog serieledar­na

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Nu är Halmia med i kampen om division 1-kvalplatse­n på allvar. IFK Malmö förlorade mot Sävedalen med 1–3 – varpå rödvitt gick ut och krympte avståndet upp till en poäng genom att slå serieledan­de Lindome med klara 3–0 (2–0).

HALMIA LINDOME 3 0

– Det är bara lättnad och glädje. En stark insats av hela laget. Siktet fortsätter uppåt – hela laget siktar på att gå upp och det lever vidare, säger mittfältsn­estorn Ola Lindh.

Lindh, 26, gör inte mål varje år – men gav Halmia en drömstart med 1–0 redan efter 36 sekunder.

Michael Baggner bröt ett uppspel från Lindomes målvakt och hittade Lindh, som satte sitt blott andra mål på fyra säsonger.

– Det var väl två år sedan sist. Det är kul att göra det (mål) – men så länge vi vinner är det lugnt, säger han.

HALMIA BRUKAR HA svårt mot Lindome, men övertygade. Alla spelarna visste vad de skulle göra och gjorde det. Man anföll med fart på bred front och bjöd även på en och annan finess.

Lindome har gjort flest mål av alla lag i serien (60) och hade en boll inne i Halmias nät precis före pausen, men ”målet” dömdes bort för offside och gästerna saknade för dagen den där sista spetsen i offensiven som Halmia hade.

Halmias tränare Anders Wallin säger:

– Vi gör en kanonmatch som vanligt nu för tiden, både offensivt och defensivt. Vi har förberett oss för denna matchen under hela veckan och tränat på hur vi ska hota dem i djupled och på hur vi ska kontra på dem. Vi gör ju två kontringsm­ål så det är roligt att det vi har tränat på ger utdelning.

Fjolårets skyttekung Vuk Lugonjic nickade in 2–0 på Erik Fermans vänsterhör­na efter 16 minuter.

MINDRE ÄN TVÅ minuter in på andra halvlek bröt Marcus Jönsson bollen på mittplan och skapade ett tremot-två-läge, som årets skytteliga­ledare Isak Petersson avslutade till 3–0 med sitt 20:e mål för säsongen.

Tre omgångar återstår. Halmia har kvar att möta Prespa Birlik hemma, Vinberg borta och Olympic hemma.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SÄLLSYNT MÅLSKYTT. Ola Lindh (till vänster) gjorde sitt blott andra mål på fyra säsonger när han gav Halmia ledningen redan efter 36 sekunder mot Lindome. Till slut blev det seger med 3–0 mot serieledar­na.
Bild: JARI VÄLITALO SÄLLSYNT MÅLSKYTT. Ola Lindh (till vänster) gjorde sitt blott andra mål på fyra säsonger när han gav Halmia ledningen redan efter 36 sekunder mot Lindome. Till slut blev det seger med 3–0 mot serieledar­na.