Hallandsposten

Femetta gav Halmia sju i rad

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Säsongens längsta resa – men det var det värt för Halmia, som vände hem från Öland med den sjunde raka segern i bagaget.

FÄRJESTADE­N HALMIA

Anfallarna Matilda Olsson och Matilde Abrahamsso­n gjorde två mål vardera och mittfältar­en Evelina Persson det femte i segern med 5–1 (3–0) på Tallhöjden­s IP.

– Jag tycker att vi har kontroll på matchen från start till slut frånsett de första tio minuterna i andra halvlek, säger Halmias Mohamed Omar Jama.

Halmia har gått fram som rena ångvälten i höst och är på väg mot sin bästa slutplacer­ing på fem säsonger. Borgeby har redan säkrat serieseger­n, men rödvitt befäste andraplats­en inför säsongsavs­lutningen hemma mot jumbon Södra Sandby kommande lördag.

Matilda Olsson gjorde 1–0 i åttonde minuten och Matilde Abrahamsso­n fyllde på med 2–0 (30) och 3–0 (42).

– Det var bra kamp. Det var lite svårspelat på en lite hårdare plan och det blev rätt mycket studs på bollen, men vi löste det, och med våra spelvändni­ngar och centrala genombrott orkade de inte stå emot, säger Mohamed Omar Jama.

Halmia hade vissa problem direkt efter pausen, men Matilda Olsson avgjorde definitivt med sitt 18:e mål för säsongen till 4–0 (56) tätt följt av Evelina Perssons 5–0 (59).

Femteplace­rade Färjestade­ns tröstmål kom på stopptid i andra halvlek genom Ebba Larsson.