Hallandsposten

Laila Adèle och hennes vänner sjöng klassiska musikallåt­ar på Halmstads teater.

Urstarka och välkända melodier, mäktiga röster och glittriga klänningar. Ja, det är inte mycket som kan gå fel när fem tämligen erfarna musikalsån­gare river av ett antal pärlor ur genren.

- PER KÅGSTRÖM 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

Till på köpet är det tre hallänning­ar som har mer eller mindre hemmaplan på teaterns scen: sångerskor­na Laila Adèle (Laholm) och Emmi Christenss­on (Vessigebro) samt gitarriste­n Conrad Boqvist (Halmstad).

Showen blir till en tidsresa med snabba kast, fram och tillbaka genom musikalhis­torien, från en pärla som ”I could have danced all night” (”My fair lady” 1956) till tyngre, moderna låtar med rockkänsla. Och så tillbaka igen.

IBLAND STÅR ALLA fem sångarna på scenen och växelsjung­er, och då tenderar känslan i sången att försvinna.

Det är betydligt bättre – ofta helt lysande – i solosånger eller duetter. Laila Adèle och Niklas Asknergård briljerar i ett nummer från ”Miss Saigon” och Emmi Christenss­on töjer ut sin höga och vackra röst långt bortom det fattbara i en sång från ”Phantom of the opera” (som hon har spelat i såväl London som Stockholm).

Emil Sigfridsso­n tar sig helt oskadd igenom ”Anthem” och låter ruggigt bra, liksom Malena Tuvung i en stämningsf­ylld ”Minnen” ur ”Cats”.

Det är melodier som publiken har i blodomlopp­et och ovationern­a är mäktiga efter de flesta sångerna i den näst intill fullsatta teatern. Allra högst är jublet efter Niklas Asknergård­s tolkning av ”Guldet blev till sand”. VI FÅR ÄVEN höra några mera okända melodier, men det är musikalhis­toriens hits som dominerar, och det känns följdrikti­gt att ”Från Broadway till Duvemåla” avslutas med ”Somewhere” från ”West side story” och extranumre­t ”Time of my life” från den betydligt modernare ”Dirty dancing”.

Men vänta... den musikalen är ju också rätt ålderstige­n (1987).

Ja, tiden går – alldeles för fort – men klassiska melodier består.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? THE CIRCLE OF LIFE. Laila Adèle, närmast, sjunger kvällens första nummer, tillsamman­s med Malena Tuvung. De var två av fem sångare i ”Från Broadway till Duvemåla”.
Bild: JARI VÄLITALO THE CIRCLE OF LIFE. Laila Adèle, närmast, sjunger kvällens första nummer, tillsamman­s med Malena Tuvung. De var två av fem sångare i ”Från Broadway till Duvemåla”.
 ??  ?? BYGDENS SON. Ja, så presentera­des Conrad Boqvist på Teatern.
BYGDENS SON. Ja, så presentera­des Conrad Boqvist på Teatern.
 ??  ?? MÄKTIG RÖST. Emmi Christenss­on är stor i musikalvär­lden.
MÄKTIG RÖST. Emmi Christenss­on är stor i musikalvär­lden.
 ??  ?? VETERAN. Niklas Asknergård pratade mest av artisterna.
VETERAN. Niklas Asknergård pratade mest av artisterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden