Hallandsposten

Ekdahl Du Rietz tillbaka i blågult

- TT

I våras gjorde han comeback i klubbhandb­ollen. Nu återvänder Kim Ekdahl Du Rietz även till landslaget med sikte på OS 2020. – Tanken är att vara med och spela om medaljerna, säger han.

Paris Sg-stjärnan Kim Ekdahl Du Rietz är med i den svenska truppen till landskampe­rna mot Spanien och Österrike senare i oktober.

– Jag har haft en dialog med Kim ända sedan jag blev förbundska­pten. Det här blev ett resultat av att han kom tillbaka till handbollen och skrev ett längre kontrakt med Paris. Kim är framför allt en väldigt bra handbollss­pelare, världsklas­s både framåt och bakåt. Dessutom utvecklar han vår grupp med sin erfarenhet, säger Sveriges förbundska­pten Kristján Andrésson.

Den 29-årige Kim Ekdahl Du Rietz spelade i landslaget senast 2014. Han var med i EM i januari, men lade senare under året ner landslagss­pel. Under våren 2017 slutade han helt med handbollen, för att ett år senare göra comeback. Först i sin gamla tyska klubb Rhein-neckar Löwen, och sedan i franska Paris Saint-germain.

– Sedan jag började spela igen i våras har jag vetat eller känt väldigt starkt att det hade varit kul att göra det igen (spela i landslaget), säger Ekdahl Du Rietz i en videointer­vju med handbollsf­örbundet.

– Det är nog första gången jag verkligen känner ett sug och att det ska bli roligt att spela i landslaget.

Nästa stora uppgift för landslaget är VM i Danmark och Tyskland i januari. Men Ekdahl Du Rietz siktar också på hemma-em 2020 – och OS i Tokyo senare samma år.

– OS 2020 är drömmålet och det jag siktar på i nuläget. Men det är två bra mästerskap på vägen dit också med VM i Danmark och Tyskland och hemmamäste­rskap efter det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden