Hallandsposten

Isak om sin framgång i Norrköping

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28 FOTBOLL: ALLSVENSKA­N

Förra året var han en av HBK:S bästa spelare. Den här säsongen har Isak Pettersson, 21, fortsatt leverera – fast i ett guldjagand­e IFK Norrköping. – Det har varit väldigt roligt och lärorikt, säger Pettersson.

Veingesone­n Isak Pettersson har fått ett succéartat debutår i IFK Norrköping – där han cementerat sig som förstamålv­akt och gång på gång stått för fina prestation­er.

– Jag har haft ett väldigt bra år, och det har varit roligt att komma till en ny klubb. Jag känner att jag har utvecklats mycket tack vare bra tränare och lagkamrate­r. Det viktiga är att det går bra för laget, vilket det gjort, och då är ju allt roligt, säger han.

Vad är det du känner att du har blivit bättre på?

– Framför allt positionss­pelet. Allt från hur man står och rör sig vid inlägg, inspel, och distans- och närskott. Vi pillar på allt i minsta detalj, och där känner jag att största skillnaden har varit.

Hade du väntat dig att det skulle gå så bra direkt?

– Jag hade inga direkta förväntnin­gar. Jag tyckte bara det skulle bli spännande, och jag ville ta vara på alla möjlighete­r att utvecklas. Och det tycker jag att jag gjort bra.

Ja, och bra har det gått. Han är den målvakt som flest gånger blivit uttagen i omgångens elva i årets Allsvenska, och han hyllas regelbunde­t av fans och experter.

– Det är klart att det är roligt att folk tycker det man gör är bra, men de som känner mig vet att jag inte är den som fiskar efter uppmärksam­het. Det viktiga är att tränarna och laget ser att jag gör mitt bästa. Och vissa tycker du ska vara med i U21-landslaget?

– Det är inget jag tänker på. Gör man det bra så kommer det automatisk­t, så jag har väl inte varit tillräckli­gt bra hittills. Och det är ingen pik på något sätt, de har två väldigt bra målvakter som är med.

Förutom tabelletta­n AIK är det också Isaks Norrköping som släppt in minst antal mål i år.

– Men det är inget enskilt arbete från min sida, jag har tio personer framför mig som gör allt för att vi inte ska släppa in mål, och vi är villiga att offra oss för varandra.

En av dem är mittbacksg­eneralen och blivande Hbk-hemvändare­n Andreas ”Ante G” Johansson.

– Det är en stor ära att spela med ”Ante”, han är en fantastisk person både på och utanför planen – och en förebild för mig. Det är synd att han lämnar oss, men han kommer göra väldigt gott för Halmstad nästa år.

Norrköping är nu tvåa i Allsvenska­n, åtta poäng efter AIK med sex matcher kvar att spela. Kan ni hota dem om guldet?

– Det klart vi kan, vi har ett fantastisk­t lag. Men samtidigt pratar vi aldrig tabell eller Sm-guld, utan vi tar varje match för sig.

 ??  ??
 ?? Bild: PETER HOLGERSSON/BILDBYRÅN ?? HAFT VÄL HAND OM BOLLEN. Bara AIK har släppt in färre mål än Isak Pettersson och IFK Norrköping i Allsvenska­n.
Bild: PETER HOLGERSSON/BILDBYRÅN HAFT VÄL HAND OM BOLLEN. Bara AIK har släppt in färre mål än Isak Pettersson och IFK Norrköping i Allsvenska­n.
 ?? Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG/BILDBYRÅN ?? TAGIT NÄSTA KLIV. Pettersson utsågs till HP:S dribbler 2017 efter en kanonsäson­g i Halmstads BK.
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG/BILDBYRÅN TAGIT NÄSTA KLIV. Pettersson utsågs till HP:S dribbler 2017 efter en kanonsäson­g i Halmstads BK.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden