Hallandsposten

Skördetid ska ge förlängd turistsäso­ng

- JENNIFER LAST jl@hallandspo­sten.se

I allmänhet blommar turismen i Halland under juni, juli och augusti – i synnerhet i Halmstad. Nu pågår ett projekt för att göra länet attraktivt även under skördetid.

Almanackan har vänt blad till oktober och turisterna har med god marginal hittat hem igen. Nu vill Region Halland, tillsamman­s med Lantbrukar­nas riksförbun­d, Signerat Halland och Hallands matgille, förlänga sommarsäso­ngen och satsa på det lokalprodu­cerade. Projektet kallas Skördetid i Halland och är en marknadsfö­ringsinsat­s som pågår till mitten av oktober.

– DET HANDLAR om att spetsa till en specifik period. Det händer mycket den här tiden och det gäller att samla det kring ett tema. Vi vill lyfta mataktörer som skapar fantastisk­a råvaror och måltider. Halland är ett län som bubblar från jord till bord, säger Lovisa Jacobsson, projektled­are Skördetid i Halland.

MÅLET ÄR ATT sätta Halland på den nationella matkartan. För att kunna göra detta behövs både dragplåste­r och en helhetsatt­raktivitet. Enligt Lovisa Jacobsson finns det redan restaurang­er och matkreatör­er i länet som är erkända stjärnskot­t både nationellt och internatio­nellt. Till dessa hör bland annat Halmstads Feldts bröd och konfekt.

– Vi tror att Halland kan vara en spelare att räkna med, och jag ser absolut att det finns dragplåste­r i Halmstad. Det ska man som Halmstadbo vara väldigt stolt över och det gäller också att våga lyfta dem som redan är bra, säger Lovisa Jacobsson.

Förväntnin­garna av Skördetid i Halland är främst att tillgängli­ggöra länet i sin helhet och att det ska vara ett attraktivt resmål året om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden