Hallandsposten

Råndömd frias av hovrätten

- CARINA NILSSON

En av de två män som dömdes till fängelse för rån av en prostituer­ad i Laholm, frias av hovrätten. Bevisninge­n räcker inte anser hovrätten.

En då 19-årig man kontaktade i oktober förra året en prostituer­ad kvinna via nätet. De gjorde upp om ett köp av sex hemma hos 19-åringens kompis som var 21 år vid tillfället.

STRAX EFTER ATT 19-åringen tagit avsked av kvinnan, blev hon rånad på 4 000 kronor som hon fått i betalning för sexakten.

De båda unga männen greps av polisen och fälldes senare av Halmstad tingsrätt.

”Signalemen­tet stämmer inte överens med 21åringens utseende.”

UTDRAG UR HOVRÄTTENS DOM

21-åringen dömdes till ett år och nio månaders fängelse för rån, och 19-åringen till ett och ett halvt års fängelse för rån och vapenbrott bland annat.

Medan 19-åringen förklarade sig nöjd med domen så överklagad­e 21-åringen till hovrätten.

19-åringen har för hovrätten uppgett att han vet vem rånaren är, men att han inte vill säga vem det är, men det är inte 21 -åringen.

Hovrätten anser att telefontra­fiken mellan 19-åringen och 21-åringen är mycket besvärande för 21-åringen.

MEN 21-ÅRINGEN HAR inte kunnat knytas till själva rånplatsen genom någon teknisk bevisning, och rånoffrets signalemen­t stämmer inte heller överens med 21-åringens utseende.

Sammantage­t anser hovrätten att det inte är ställt utom rimligt tvivel att 21-åringen var rånaren.

De friar därför honom från rånet. 21-åringen ska inte heller betala skadestånd till rånoffret, men han döms till skyddstill­syn eftersom han hade narkotika hemma och har en missbruksp­roblematik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden