Hallandsposten

Sverige är klart för EM efter 3-0-seger

- BORDTENNIS: EM-KVAL ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

I EM åkte Mattias Falck oväntat ut mot dansken Anders Lind, men i går fick Halmstadss­pelaren revansch när han slog Jonathan Groth i Sveriges segermatch mot Danmark i Emkvalet i Odense.

– Det var den bästa matchen jag har gjort på ett tag, myser Mattias Falck.

Motståndar­en Groth tillhör numera de bästa spelarna i Europa och är rankad på 18:e plats i världen – placeringe­n före Falck.

Och det var också hemmaspela­ren som började bäst och vann första set med 11–7. Groth hade sedan även setboll fram till en 2–0-ledning vid 10–9 i andra, men Falck tog tre raka poäng och kvitterade i stället.

SVENSKEN VANN SEDAN de två påföljande seten med 11–8, 11–7 och gav Sverige en flygande start på matchen.

Kristian Karlsson hade därefter inga större problem att besegra Anders Lind med 3–1 innan Jon Persson avslutade med att slå Tobias Rasmussen med samma siffror.

Därmed är Sverige klart för EM i Nantes 2019 trots att en match återstår mot Spanien i Söderhamn om en och en halv månad.

Blågult förlorade överraskan­de mot Spanien tidigare i år med 2–3 och behöver vinna med 3–1 i returen för att lägga beslag på förstaplat­sen i gruppen.

– Vinner vi kvalgruppe­n så får vi en lättare Em-lottning på pappret och slipper möta nationer som Tyskland, Portugal och Frankrike, upplyser Falck.

HAN ÅKTE TILL Halmstad direkt efter matchen och blir nu hemma några dagar innan det är dags för spel i den franska ligan mot Saint Denis med Pär Gerell i laget.

På onsdag väntar sedan ett riktigt hett möte mot Düsseldorf (Kristian Karlsson) i Champions League.

– Det kan bli många svenskmatc­her framöver, men det ska bara bli roligt, tycker Falck.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? EN VINNARE IGEN. Mattias Falck visade vägen när Sverige slog Danmark i Odense och blev klart för lag-em 2019.
Bild: DANIEL STILLER EN VINNARE IGEN. Mattias Falck visade vägen när Sverige slog Danmark i Odense och blev klart för lag-em 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden