Hallandsposten

Dyster start för Kalle Johnsson i Frankrike

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Landslagsm­ålvakten Karl Johan Johnsson, 28, har fått en mardrömsst­art på sin tredje säsong i franska ligan. Hans Guingamp ligger sist efter att bara ha vunnit en av åtta matcher.

– Vi blev av med många duktiga spelare – däribland vår skyttekung Jimmy Briand till Bordeaux – i somras och de som kommit in håller inte riktigt samma kvalité, säger Kalle.

Efter sex raka förluster valde tränaren Antoine Kombouaré att ändra spelsystem till 5-3-2 för att förstärka det läckande mittförsva­ret och det gav resultat.

FÖRST TOG GUINGAMP säsongens första poäng mot Nimes och vann sedan borta mot Angers med 1–0.

– Det nya spelsystem­et har slagit

”Jag vill ta ett kliv uppåt och testa en lite större klubb som spelar i någon av Europacupe­rna i stället för att gå i sidled.” KALLE JOHNSSON Målvakt i Guingamp

väl ut, men det är inte vackert att titta på. Klubben hade som målsättnin­g att försöka bli någonstans mellan sexa och tia den här säsongen, men efter den knackiga starten gäller det bara att ta oss ur bottenträs­ket och hänga kvar, konstatera­r Kalle. Har du fått kritik för starten på säsongen?

– Nja, det är väl mest laget som helhet som har fått det. Kanske att jag skulle ha tagit något skott som när (Dimitri) Payet gjorde mål på mig mot Marseille (0–4). Jag var där, men lyckades inte få bollen över ribban.

– Fast jag läser inte så mycket av det som skrivs. Jag vill inte lägga någon energi på det utan koncentrer­a mig på min egen insats i stället. Det är lätt att det blir en negativ spiral annars.

Ränneslövs­sonen var med i den svenska Vm-truppen i somras och rykten gjorde gällande att han var på väg bort, men trots att han hade flera anbud valde han att fortsätta i Guingamp.

Johnsson har ett kontrakt som sträcker sig över även nästa säsong.

– KLUBBEN HAR velat sälja mig från första början och dyker det upp något som är intressant både för mig och klubben så får jag gå.

– Men de anbud som klubben fick i somras var inte i rätt riktning. Jag vill ta ett kliv uppåt och testa en lite större klubb som spelar i någon av Europacupe­rna i stället för att gå i sidled. När det inte kom något spännande så sa vi att vi stannar kvar.

Trots motgångarn­a resultatmä­ssigt händer det mycket i Guingamp och i dagarna står den nya träningsan­läggningen Pro Park färdig.

DET ÄR KLUBBENS 150 sponsorför­etag som gått samman och byggt ett toppmodern­t träningsce­ntra. Kostnaden uppges ligga någonstans mellan 7 och 8 miljoner euro.

– Där finns ett helt nytt gym med restaurang och två träningspl­aner med hybridgräs. Det är väldigt fräscht och visar hur mycket företagen här satsar på klubben. Intresset är enormt, säger Johnsson, som nu väntar på att landslagst­ruppen till matcherna mot Ryssland 11 oktober och Slovakien 16 oktober ska tas ut.

– Då hoppas jag att jag kommer med...

 ?? Bild: ICON SPORT ?? KVAR I FRANKRIKE. Tidigare Hbk-målvakten Karl-johans Johnsson hade flera anbud, men valde att stanna kvar i franska Guingamp, där det gått riktigt knackigt i början av säsongen.
Bild: ICON SPORT KVAR I FRANKRIKE. Tidigare Hbk-målvakten Karl-johans Johnsson hade flera anbud, men valde att stanna kvar i franska Guingamp, där det gått riktigt knackigt i början av säsongen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden