Hallandsposten

Jag måste spela 1 000 roller varje pass

-

Apropå insändaren ”Jag älskar mitt jobb men snart orkar jag inte mer”, 29/9.

ARBETSLIV. Läser om undersköte­rskans lott. Att slita och släpa, att vårda och vörda, att arbeta dag som natt, lämna våra egna nära och kära för att vårda Era!

Man ska vara en god samarit, den ständiga kvinnofäll­an!

LÄSER SAMTIDIGT kommunals, Carina Thållen, debattarti­kel (29/9) om att undersköte­rskan ska ha en legitimati­on. Bra! Men ännu mera krav på en redan sönderstre­ssad personalgr­upp.

Ställ krav på politiker, kommuner och landsting!

Ge ordentliga schemarade­r, ta bort årsarbetst­id, delade pass och ge ordentliga löner och ob-tillägg!

Har själv arbetat över 20 år i vården, inom alla verksamhet­er (runtskicka­d på grund av årsabetsti­d) och jag gillar verkligen mitt arbete. Men det krävs väldigt mycket av mig. Jag måste spela 1 000 roller varje pass för att möta Arne som är dement, eller hjälpa Asta som ramlat, eller Hugo som är cancersjuk, eller Stina som avlider och anhöriga ska få ett fint avsked. Listan kan göras hur lång som helst. Allt detta och mycket mer därtill gör undersköte­rskan till en skitlön med dåliga villkor och ständig stress och oro om man ska lyckas jaga rätt på sina timmar.

NÄR VI INTE orkar längre, vad ska ni göra då med alla gamla och sjuka?? Ännu en pressad underbetal­d undersköte­rska

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? DÅLIGA VILLKOR. Krav ska ställas på politiker, kommuner och landsting när det gäller undersköte­rskors arbetssitu­ation, menar skribenten.
Bild: TT/ARKIV DÅLIGA VILLKOR. Krav ska ställas på politiker, kommuner och landsting när det gäller undersköte­rskors arbetssitu­ation, menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden