Hallandsposten

Magchock i höstens krogshow på Harrys

- MARTIN ERLANDSSON

”Vi jobbar mycket med kärleksskä­mt, att killarna gör bort sig och att tjejerna spelar våp”

LARS CLASSON

några torsdagar, till och med den 15 december.

– Vi hämtar all musik från Sverige, även om alla 50 låtar inte är på svenska. Tidsmässig­t går vi från Bellman till Avicii, men det är ju ett hopp från Bellman till 1940-talet. Vi följer fyra artister som får leva ut sina drömmar och vi flörtar faktiskt lite med dramagenre­n ibland.

På scen står precis som 2017 Charlotte ”Challe” Nilsson, Jessica Larsson, Niklas Nilsson och Jimmy Ottosson. Bandet är sig också likt, förutom att Benjamin Önnhed hoppar in som gitarrist ihop med Johan Ljuslin (keyboard), Andreas Lindh (bas) och Jens Classon (trummor).

– Jag gillar att vara så nära publiken att man kan ta på den, säger Niklas Nilsson, känd från Laholmsrev­yn, Halmstadsp­exet och föreningen Göörglad, som bland annat har gjort Nya Halmstadre­vyn.

JESSICA LARSSON TILLHÖR samma Göörglad-gäng, men har även varit med i Burserydsr­evyn en bit från sin uppväxtort Smålandsst­enar.

– Vi har otroligt mycket nytta av att ha spelat revy. Här ska man också växla snabbt, påpekar Jessica, som har sjungit hela livet och byggt på med skådespele­ri och dans, medan Niklas grund är komiken.

I showen får Jessica spela en godtrogen, korkad tjej och Niklas en snäll tönt. ”Challe” Nilssons figur är mer ordningssa­m, medan Jimmy Ottossons kille vill bestämma över Niklas, trots att han är lite snurrig.

”Challe” har jobbat en hel del med Kålle Gunnarsson, senast i ”Sound of music” på Intiman i Stockholm, och har dessutom showrutin från Sunwing.

– På en krogshow där vissa dricker alkohol och andra inte får man verkligen bekänna färg för att försöka nå alla. Men Lars är fantastisk, tycker ”Challe”.

Jimmy kom tvåa i riksfinale­n av Svensktopp­en nästa med ”Rising rivers”, som är med i krogshowen.

– Jag har humorn som ett redskap som trubadur, men tidigare har jag ofta gömt mig bakom gitarren. I år är du mer avklädd på scen, även rent bokstavlig­t…

– Ja, jag älskar att bjuda på mig själv och vet ju hur jag ser ut, så jag kan väl slänga fram magen. Kanske kan någon i publiken känna att de inte heller behöver ta sig själva på så stort allvar, svarar Jimmy.

 ?? Bild: MARTIN ERLANDSSON ?? SHOW MED DRAG. Halmstadbo­n Jimmy Ottosson visar hud i en krogshow i Falkenberg som han själv beskriver som ”en sjukt bra helhetsupp­levelse”.
Bild: MARTIN ERLANDSSON SHOW MED DRAG. Halmstadbo­n Jimmy Ottosson visar hud i en krogshow i Falkenberg som han själv beskriver som ”en sjukt bra helhetsupp­levelse”.
 ?? Bild: MARTIN ERLANDSSON ?? REGI OCH MANUS. Lars Classon vill att maten och krogshowen inte separeras, utan blir en enhet.
Bild: MARTIN ERLANDSSON REGI OCH MANUS. Lars Classon vill att maten och krogshowen inte separeras, utan blir en enhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden