Hallandsposten

David Batra ska testa hur indisk han är

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

Sedan barnsben har David Batra fått höra att han inte skulle klara en dag i sin fars hemland Indien. Det födde en programidé inom komikern. Nu testar han allt från bröllopssa­jter till hinduism i Svt-serien Världens sämsta indier.

David Batras pappa växte upp tillsamman­s med sex syskon i ett rum, med en kossa utanför. Komikern har ständigt fått höra hur bortskämd han är – vilket fick honom att motvilligt börja undersöka sitt indiska jag.

I VÄRLDENS SÄMSTA indier tvingas David Batra att tänja på sina gränser och anamma den indiska kulturen, omgiven av både filmkamero­r och goda råd från korrespond­enten och Indienexpe­rten Malin Mendel.

– Hon pratar hindi, när hon talar engelska så är det indisk engelska och hon äter med händerna. Nästa gång ska vi göra en serie där jag guidar Malin i Sverige, skämtar David Batra.

I PROGRAMMET FÅR han bland annat testa på att bo i det gigantiska slumområde­t Dharavi, lära sig om indiska hälsoseder och undersöka religionen – men det krävs hela tiden en liten knuff från Malin Mendel.

– Eftersom att David är notoriskt rädd för allting i Indien så är det ganska tacksamt att vara hans indiska guide, säger hon.

Vissa utmaningar är extra svåra. I ett avsnitt vill Malin Mendel

”Det visade sig att jag sade ja till att köpa en helig ko. Så nu finns det en kossa medräknad i SVT:S budget.”

DAVID BATRA

undersöka vem David Batra hade levt ihop med om han hade vuxit upp i Indien, och skapar en profil åt honom på världens största bröllopssa­jt.

– David envisades med att han är gift i Sverige, medan jag ville utsätta honom för indiska dejter, berättar Malin Mendel – och till slut går han med på att testa några träffar.

DAVID BATRA FICK ändå mer än bara kunskap under inspelning­ens gång. I religionsa­vsnittet konvertera­r han till hinduism, och måste rabbla rader på hindi han själv inte förstår.

– Det visade sig att jag sade ja till att köpa en helig ko, berättar Batra, och tillägger:

– Så nu finns det en kossa medräknad i SVT:S budget.

Serien har premiär i kväll i SVT1 och SVT Play.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden