Hallandsposten

Kvinna åtalas för stöld av inredning

- JONNA NILSSON

Små, små fotavtryck i snön gjorde att fritidshus­ägaren snabbt anade oråd när hon körde upp till huset. Nu åtalas en 27-årig kvinna för att ha stulit hennes inredning.

Det som försvunnit är bland annat bestick, vaser, en dammsugare, matta, diverse påskpynt och en byrå.

Den 27-åriga kvinnan som misstänks för stölden spårades av polis genom Dna-analys av de fimpar som lämnats kvar i och utanför fritidshus­et.

Analysen säger att fimparna sannolikt tillhör henne. Själv säger hon att hon aldrig varit på platsen, utanför Simlångsda­len i Halmstad.

MÄRKLIGT BLIR DET efter polisens husrannsak­an. Paret i fritidshus­et säger att de är övertygade om att kvinnan inte varit ensam vid inbrottet – utöver de små fotavtryck­en i snön fanns också större som tydde på att också en man varit närvarande.

Hos den misstänkta kvinnan och hennes pojkvän hittar polisen några av de föremål paret med all säkerhet säger tillhör dem. Men då blossar pojkvännen upp.

”Är det någon som är kränkt så är det jag”, säger han i polisförhö­r, och säger sig ha kvitto och bildbevis som tyder på att några av föremålen varit i hans ägo sedan flera år tillbaka. Bland annat ska hans exfru synas posera vid den byrå paret är övertygade har stulits från deras bostad.

DEN 27-ÅRIGA KVINNAN åtalas nu, trots sitt nekande, för grov stöld. Åklagaren anser att det är bevisat att hon inte var ensam vid inbrottet, men någon medmisstän­kt har man inte hittat.

Hon åtalas också för ringa narkotikab­rott och olovlig körning, men de händelsern­a är inte kopplade till stölden.

”Är det någon som är kränkt så är det jag”

POJKVÄNNEN SOM MISSTÄNKTE­S FÖR MEDHJÄLP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden