Hallandsposten

Hylte/halmstad vann klart i derbyt

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Det var aldrig något snack om saken. Hylte/halmstads damer gav aldrig Gislaved chansen i Örnahallen utan tog en ny 3–0-seger i årets elitserie.

HYLTE/HALMSTAD 3 GISLAVED 0

(25-18, 25-18, 25-13)

Gislaved har inte haft någon lycka mot Hylte/halmstads damer under de senaste säsongerna och det var en segersvit som hemmalaget gärna ville behålla.

Men första set blev en jämn historia – åtminstone till en början.

Lagen följdes åt poängmässi­gt fram till 16–16 då Hylte/halmstads lagkapten Martina Svensson klev in i handlingar­na.

Med bra servar fixade laget en fyramålsle­dning, 20–16, och kopplade greppet om setet.

Gislaved mäktade bara med ytterligar­e två poäng innan hemmalaget knep setet med 25–18.

ÄVEN ANDRA SET gick till 25–18 sedan Hylte/halmstad kopplat greppet direkt i inledninge­n av setet.

I tredje set var det sedan aldrig något snack om saken utan hemmalaget gled ifrån till en setseger med 25–13 och tog en ny 3–0-seger.

– I förra matchen mot Svedala gjorde vi många fler egna misstag och spelade inte riktigt i det systemet som vi ville. Denna matchen är som natt och dag, säger Martina Svensson och fortsätter:

– I dag sätter vi spelsystem­et och många spelare är med och bidrar. Jag är riktigt nöjd med insatsen.

Vad tror du var skillnaden mellan matchen mot Svedala och denna mot Gislaved?

– Vi var väldigt tydliga i våra roller i dag och vad vi behövde få fram i de olika lägena, säger Svensson.

Du gjorde en ny fin insats i Hylte/ Halmstadtr­öjan. Hur känns säsongsinl­edningen för din del så här långt?

– Det känns jättebra. Jag har kunnat starta denna säsongen på en helt annan nivå än förra och jag känner att jag utvecklas hela tiden. Jag trivs jättebra med det här laget och med de här tränarna och hoppas kunna fortsätta utvecklas under säsongen, säger Hylte/halmstads lagkapten.

NU VÄNTAR REGERANDE mästarna Engelholm i nästa seriematch.

– Det är jättevikti­gt att vi har fått några matcher innan mötet med Engelholm. Vi spelar dessutom Öresundsli­gan på onsdag mot ett bra danskt lag och det blir en bra uppladdnin­g inför helgen, säger Svensson. Ni ser ut att ha riktigt kul på planen under matcherna.

– Ja, det är jättehärli­gt att få spela med dessa tjejer. Vi har en bra trupp i år med många energispel­are och det är otroligt kul, speciellt när vi har spelare från olika länder som Sverige, USA, Brasilien, Island, säger Svensson och fortsätter:

– Det är dessutom motiverand­e att ha en tränare som är så engagerad som Dick (Runesson) är. Han bryr sig verkligen om sitt lag och det gör hela tränarstab­en och för mig som är en energispel­are, betyder det jättemycke­t.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? SEGERVISSA DAMER. Hylte/halmstad fick jubla efter att laget plockat säsongens andra raka 3–0-seger, denna gång mot Gislaved. Emmy Allen, Martina Svensson, Daniele Kovacs de Lima och Camila Silva visar sin glädje på planen.
Bild: ROGER LARSSON SEGERVISSA DAMER. Hylte/halmstad fick jubla efter att laget plockat säsongens andra raka 3–0-seger, denna gång mot Gislaved. Emmy Allen, Martina Svensson, Daniele Kovacs de Lima och Camila Silva visar sin glädje på planen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden