Hallandsposten

”Oacceptabe­lt, det får inte ske”

FOTBOLL: TVÅ HÖRNMÅL PÅ TRE MINUTER SÄNKTE HBK MOT VÄRNAMO

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

HBK hade chansen att krympa avståndet till kvalplatse­n sedan AFC Eskilstuna tappat poäng. Men då släppte man in tre mål på en halvlek mot bottenstri­dande Värnamo.

HBK 0 VÄRNAMO 3

Inom loppet av tre minuter precis innan halvtidsvi­lan kom målen som sänkte HBK – båda på hörna.

– Dålig fokusering, dålig kommunikat­ion och vi var inte tillräckli­gt bestämda i egen box. Det får inte hända, det är totalt oacceptabe­lt, suckar Hbk-målvakten Malkolm Nilsson.

Den första fick Alexander Achinioti Jönsson gå upp helt ohotad på och nicka in vid Nilssons vänstra stolpe. Den andra styrdes in av Hbk-mittbacken Alexander Berntsson.

– Jag ser bollen sent, den kommer i midjehöjd och jag kan inte göra så mycket, säger Berntsson.

Två baklängesm­ål på fasta situatione­r alltså, och hemmalaget verkade sakna lagkaptene­n och mittbacken Peter Larsson, som var avstängd sedan varningen han fick mot Norrby senast.

– Peter är en naturlig ledare och vår lagkapten, och den rollen kanske saknades på plan idag. Samtidigt tycker jag (Andreas) Hadenius och Berntsson är fantastisk­a spelare, så det ska inte vara så stor skillnad, säger Malkolm Nilsson, som vikarierad­e som kapten i Larssons frånvaro.

INNAN DE TVÅ snabba hörnmålen var dock HBK redan i underläge. I en Värnamokon­tring i den nionde minuten föll Hbk-lånet(!) Rasmus

” Det finns ingen bättre match att få nu än Helsingbor­g på Olympia. Vi ska åka dit och försöka göra en fantastisk match och ta tre poäng.”

MALKOLM NILSSON

Hbk-målvakt

Wiedesheim Paul i en duell med Andreas Bengtsson, och domaren pekade på straffpunk­ten.

– Från min vinkel ser straffen ut att vara hur billig som helst. Bengtsson sparkar undan bollen, han ramlar och domaren blåser straff, säger Nilsson.

CEDERQUIST TOG SJÄLV hand om straffen, och placerade den säkert mitt i mål.

– Jag har försökt att studera honom. Han har bytt hörn ofta och nu la han den i mitten i stället, säger Nilsson.

Och HBK hade alltså tre mål i baken redan till halvtidsvi­lan – där de bästa Hbk-läget var ett kanonskott utanför straffområ­det från Thomas Boakye, som spelade till höger på mittfältet sedan Jonathan Svedberg missade matchen på grund av sjukdom. Det skottet gick dock rätt på målvakten Joakim Wulff, som hann få upp nävarna.

TROTS ATT MAN slängde in Oscar Petersson redan efter pausen hade HBK sedan fortsatt väldigt svårt att komma till farliga lägen.

– Vi fick dem att se bättre ut bakåt än vad de var, och vi borde ha kunnat utnyttja vårt spel bättre. I stället för att lägga långbollar på deras stora mittback (Claudio Perez) borde vi kunnat få ut dem på kanterna och jobbat därifrån, säger vänsterytt­ern Gabriel Gudmundsso­n.

Inbytta Höskuldur Gunnlaugss­on hade nog HBK:S bästa läge att få hål på Värnamo en kvart från slutet.

Men hans skarvnick nickades undan på mållinjen av just Claudio Perez.

AFC Eskilstuna tappade poäng i fredags mot Brage när de spelade 0–0, och matchen var innebar alltså ett guldläge för HBK att krympa avståndet till kvalplatse­n till en poäng.

Nu är det i stället fyra poäng. Lika många som det är matcher kvar i Superettan.

– NU HAR vi återigen en situation där vi måste gå ut och vinna resten av matcherna. Det finns ingen bättre match att få då än Helsingbor­g på Olympia. Vi ska åka dit och försöka göra en fantastisk match och ta tre poäng, säger Malkolm Nilsson.

 ??  ?? RÖRIGT. Försvarsge­neralen Peter Larsson saknades i HBK:S backlinje på grund av en avstängnin­g. Facit blev två insläppta mål på hörnor.
RÖRIGT. Försvarsge­neralen Peter Larsson saknades i HBK:S backlinje på grund av en avstängnin­g. Facit blev två insläppta mål på hörnor.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ??
Bild: ROGER LARSSON
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FRUSTRERAT. HBK fick inte alls det att stämma i anfallsspe­let, och lyckades inte hota Värnamo ordentligt trots stort bollinneha­v.
Bild: ROGER LARSSON FRUSTRERAT. HBK fick inte alls det att stämma i anfallsspe­let, och lyckades inte hota Värnamo ordentligt trots stort bollinneha­v.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? OLYCKLIGT. Andreas Hadenius fick en för honom efterlängt­ad plats i startelvan, men eftermidda­gen gick nog inte riktigt som han tänkt sig.
Bild: ROGER LARSSON OLYCKLIGT. Andreas Hadenius fick en för honom efterlängt­ad plats i startelvan, men eftermidda­gen gick nog inte riktigt som han tänkt sig.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? BILLIGT? Hbk-lånet(!) Rasmus Wiedesheim Paul såg ut att falla lätt i duellen mot Andreas Bengtsson, men domaren pekade på straffpunk­ten.
Bild: ROGER LARSSON BILLIGT? Hbk-lånet(!) Rasmus Wiedesheim Paul såg ut att falla lätt i duellen mot Andreas Bengtsson, men domaren pekade på straffpunk­ten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden