Hallandsposten

”Perra” Dalqvist: ”De bästa stunderna är riktigt bra”

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

”Det fanns ingenting annat än tre poäng. Man såg från sidan att de var lugna och trygga, jätteaggre­ssiva och bestämda.”

PER-ERIK DALQVIST Herrcoach Hylte/halmstad

Hylte/halmstads herrar skickade hem förra H/h-tränaren Tony Westman och hans Örkelljung­a med en förlust i bagaget efter en ny 3–0-seger. – Jag är väldigt imponerad av hur killarna tog sig an matchen mentalt, säger H/h-coachen Per-erik Dalqvist.

HYLTE/HALMSTAD 3 ÖRKELLJUNG­A 0

(25–19, 25–22, 25–21)

Det blev till slut en ganska enkel seger för Hylte/halmstads herrar, även om det andra setet var jämnt resultatmä­ssigt.

– De bästa stunderna är riktigt bra. Sedan är det tidigt på säsongen så vi gör fortfarand­e lite tekniska misstag och misstag i kommunikat­ionen på planen och i samspelet, men det är helt naturligt, säger tränare Per-erik Dalqvist.

Han fick se ett varierat spel från sina adepter som visade kyla och koncentrat­ion i de lägen som blev lite tilltrassl­ade.

– JAG ÄR väldigt imponerad av hur killarna tog sig an matchen mentalt. Det fanns ingenting annat än tre poäng. Man såg från sidan att de var lugna och trygga, jätteaggre­ssiva och bestämda. Även om vi tappar några bollar så blir det inte stressat utan de tar de lugnt på banan och löser det sinsemella­n, berömmer Dalqvist. Hur viktigt är det att ha fått en inledning på serien med två raka segrar?

– Vi har ju Falkenberg borta nästa söndag och får nog förvänta oss den tuffaste matchen hittills både på försäsonge­n och i säsongen, säger Dalqvist och fortsätter:

– Att vinna två matcher med 3–0 gör att vi får en stabilitet och en trygghet i laget.

MEN UPPLADDNIN­GEN INFÖR matchen mot Örkelljung­a kunde ha varit betydligt bättre.

– Vi får inte lura oss själva. Vi har haft en riktigt dålig träningsve­cka bakom oss. Jag tror att det slog killarna att det är höst, det har varit dålig energi och lite irriterat, inte riktigt någon fighterspi­rit på träningarn­a så jag var orolig inför matchen. Vi behöver träna bättre nästa vecka om vi ska ha en chans mot Falkenberg, säger Dalqvist. Vad är du mest nöjd hittills under seriespele­t?

– Jag är mest nöjd med bredden vi har i laget. Nu bytte jag inte lika mycket som i förra helgen men jag vet att jag kan göra det och jag vet att det inte blir sämre utan att de som kommer in från sidan gör det lika bra, säger Hylte/halmstadco­achen.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? SEGERVISSA HERRAR. Anton Tegenrot och hans Hylte/halmstad vann mötet mot Örkelljung­a med 3–0 och visade varför de är regerande mästare på volleyboll­planen.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV SEGERVISSA HERRAR. Anton Tegenrot och hans Hylte/halmstad vann mötet mot Örkelljung­a med 3–0 och visade varför de är regerande mästare på volleyboll­planen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden