Hallandsposten

Drott nära att lura topplaget på poäng

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Bjurslätt/torslanda kvalade till SHE i våras – Drott för att hänga kvar. Men Halmstadla­get kämpade på i Torslandah­allen och förlorade bara med uddamålet, 24–25 (9–11). – Några sekunder till så kanske vi hade fått lika, säger femmålssky­tten Emma Backmark.

BJURSLÄTT/TORSLANDA 25 DROTT 24

Rödvita kvittering­slägen saknades sannerlige­n inte under ett rafflande slutskede.

Torslandas Elita Höghielm sköt 25–22 från linjen med matchuret på 55.08. Därefter reducerade Drotts vänsternia Cecilia Patriksson till både 23–25 (56.19) och 24–25 (57.11) – trots att Halmstadla­get mitt alltihop drog på sig en utvisning för ett felaktigt byte.

UNDER DE TVÅ sista minuterna brände Drott sedan tre kvittering­slägen. Först missades ett inspel till Vilde Steinlund på linjen, sedan räddade målvakten Emma Johnson när Patriksson sköt varpå Sanna Suoraniemi­s skott med bara

sekunder kvar – efter att aktiva Patriksson hade stulit bollen på egen planhalva – fastnade i täcket.

– Det var riktigt nära så det var ganska surt. Men jag tycker ändå att vi spelade en bra match. Vi kommer ändå till bra lägen. Sedan har vi lite otur ibland med skott i stolpen och så vidare, men jag tycker ändå att vi kämpar på hela tiden, säger Emma Backmark.

Den 18-åriga högersexan från Anderstorp har i höst fått det tunga ansvaret att ersätta Anna Wibring (numera i OV Helsingbor­g) på kanten och storspelad­e med fem mål på fem skott.

– Förra matchen gick inte riktigt så bra för mig, men jag har tränat på lite olika saker i veckan och det kändes mycket bättre i denna matchen, säger hon.

Drott premiärvan­n mot Spårvägen förra helgen med klara 32–20 och startade bäst även i Torslandah­allen med en 5–2-ledning efter nio minuter.

Bjurslätt/torslanda, som har ett helt annat artilleri från nio meter, vände till 11–9 i pausen. Men Drott kom tillbaka i andra halvlek och ledde med 18–17 efter 39 minuter.

EN AVGÖRANDE SEKVENS var emellertid när hemmalaget­s Hannah Lindvall visades ut på två minuter efter 48.37. Drotts lagkapten Johanna Birkkjaer Andersson kvitterade till 21–21 med sitt sjätte straffmål för dagen, men Torslanda tilläts därefter göra två raka mål i numerärt överläge fram till 23–21 och släppte sedan aldrig ledningen.

– De gör kanske fem mål i fem mot sex. Där behöver vi vara ännu skarpare och det brukar vi vara, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson, men är ändå helnöjd med lördagen:

– Jag är jättestolt över tjejerna. Där är skönhetsfe­l bakåt, men annars är det jättebra. De är tajta med sitt 5–1-försvar och det är inte så himla lätt att spela sig förbi, men vi kommer ändå till situatione­r. Jag tycker att vi gör det jättebra.

”Några sekunder till så kanske vi hade fått lika.”

EMMA BACKMARK

högersexa i Drott

?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? STOLT TRÄNARE. Thomas Sivertsson fick nästan se sitt Drott nå oavgjort borta mot förra säsongens She-kvallag Bjurslätt/torslanda.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV STOLT TRÄNARE. Thomas Sivertsson fick nästan se sitt Drott nå oavgjort borta mot förra säsongens She-kvallag Bjurslätt/torslanda.