Hallandsposten

”Lite sorg att behöva möta Drott”

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

När Drott vann sitt senaste Sm-guld 2013 spelade Hök fyra steg längre ned, i division 3. I kväll möts Halmstads och Laholms handbollss­toltheter på lika villkor – i division 2.

– Visst är det speciellt. Jag har själv spelat i Drott i många år och det är lite sorg, måste jag säga, att behöva möta dem i division 2. Men de har ett ungt och spännande lag på gång så jag hoppas att de får till det, säger Höks tränare Marcus Artursson.

Hök är nykomlinga­r i division 2 i höst medan Drott, som bekant, ramlade ned från division 1 i våras.

När lagen möttes i DM på försäsonge­n vann Drott med 27–23.

– Jag hoppas att vi har gjort vår läxa. Vi fick inte riktigt till försvarsoc­h målvaktssp­elet och var alldeles för stressade i anfall. Det var många bleka nosar när vi skulle gå in och möta dem. Vi behöver slappna av och spela vårt spel, säger Artursson.

Hök vann seriepremi­ären förra helgen mot H65 från Höör med 32– 23. Drott slog Hultsfred med 34–31, men nye tränaren Johan Hedlund var inte nöjd med insatsen:

– Nej, det var vi inte alls som lag och som helhet. 34 mål framåt ska man inte klaga över, men vårt försvarssp­el var inte vad det brukar vara i den matchen. Det har vi pratat om och analyserat, och det händer nog inte igen, säger han.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? HÖKS HÖVDING. Marcus Artursson och Hök föll mot Drott i DM på försäsonge­n. På måndagen väntar division 2-derby i Halmstad arena.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV HÖKS HÖVDING. Marcus Artursson och Hök föll mot Drott i DM på försäsonge­n. På måndagen väntar division 2-derby i Halmstad arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden