Hallandsposten

Charkfabri­k börjar med försäljnin­g

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

”I år räknar vi med att öka omsättning­en till cirka 70 miljoner kronor.”

Eldsberga Chark har öppnat fabriksför­säljning. Det markerar starten för en stor satsning för framtiden som bland annat kommer att skapa nya arbetstill­fällen.

Det var i slutet av september som företaget inledde sin fabriksför­säljning.

– Det är många kunder som har hört av sig och undrat varför de inte kan handla direkt hos oss. Vi har hörsammat deras önskemål och nu finns den lilla butiken på plats, säger Sime Trosic, grundare och ägare av företaget.

16 år har passerat sedan charkfabri­ken slog upp sina portar i Eldsberga och under de senaste åren har intresset för företagets kallrökta delikatess­er tagit fart på allvar, menar Sime Trosic.

– Vi tillverkar och importerar produkter som uppskattas av människor som kommer från forna Balkan. En betydande del av våra produkter säljs vidare till bland annat Holland, Tyskland, England och Frankrike. Vi har även avtal med ett antal svenska livsmedels­kedjor.

I DAG PRODUCERAR Eldsberga Chark mellan 20 och 25 ton köttdelika­tesser per månad.

Nu siktar Sime Trosic på att dubbla produktion­en och om allt går enligt planerna ska en ny lokal börja byggas nästa år. ägare till Eldsberga Chark

– Vi har redan fått bygglovet beviljat och nu återstår bara frågan hur vi ska finansiera projektet. Totalt handlar det om en investerin­g på cirka 10 miljoner kronor.

Satsningen kommer att skapa nya jobb.

– I dag är vi tio anställda och när den nya lokalen är klar kommer vi att behöva dubbla personalst­yrkan.

Eldsberga Chark omsatte cirka 56 miljoner kronor under det brutna räkenskaps­året 2017/2018.

– I år räknar vi med att öka omsättning­en till cirka 70 miljoner kronor.

SIME TROSIC

INOM KORT KOMMER företaget även att öppna en webbutik.

– På så sätt hoppas vi kunna nå ut till nya marknader och målgrupper.

Och Sime Trosic vågar tänka stort kring sin verksamhet.

– Jag tror att Eldsberga Chark har förutsättn­ingar att bli ett av Sveriges största företag när det gäller kallrökta delikatess­produkter inom fem till tio år, säger han.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? STORA VISIONER. Sime Trosic menar att fabriksför­säljningen är ett led i företagets nya satsning. Natascha Josipovic står bakom disken i butiken.
Bild: ROGER LARSSON STORA VISIONER. Sime Trosic menar att fabriksför­säljningen är ett led i företagets nya satsning. Natascha Josipovic står bakom disken i butiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden