Hallandsposten

Hälare gömde motor i sovrum

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Patrullen skulle till adressen i centrum av en helt annan anledning. När de såg en klarröd elcykel av dammodell i 51-åringens lägenhet började de undra.

Damcykeln hade stått utanför huset, på trottoaren. 51-åringen berättar i förhör att han såg att låset var uppklippt, men att han bestämde sig för att ta hand om cykeln på sitt vis.

Det betydde att han struntade i lagens krav om hittegods och i stället bar in damcykeln i lägenheten. Den hade inte stått där länge, mannen som nu åtalas för två fall av häleri hävdar att det bara rörde sig om någon dag.

Cykeln stals vid ett inbrott i ett låst cykelförrå­d på Landfästet. Då hade någon redan ett par veckor tidigare varit där och stulit batteriet. Den åtalade 51-åringen nekar till att ha varit med och stulit cykeln, men erkänner häleri.

INNE I SOVRUMMET hittade poliserna en svart 2,5 hästkrafte­rs utombordsm­otor. Den hade enligt mannen stått där i ett par veckor. ”En bekant” som han inte vill namnge hade ställt den där.

Även i det fallet förnekar han att han haft något med tillgreppe­t att göra. Polisen har letat i register efter varifrån motorn kommer, men inte lyckats hitta någon rättmätig ägare.

UTÖVER HÄLERI ÅTALAS mannen också för ringa narkotikab­rott. Analyser av hans blod visar att han någon gång i början av juni använt amfetamin. Han erkänner och uppgav som en förklaring att han har recept på det.

Men när han erbjöds att visa upp recepten eller förklara närmare hur han fått i sig amfetamine­t visade det sig att han inte har något recept, utan att han ”knaprat” det. Mer än så vill inte 51-åringen säga.

 ?? Bild: POLISEN ?? Båtmotorn stod i sovrummet hemma hos 51-åringen.
Bild: POLISEN Båtmotorn stod i sovrummet hemma hos 51-åringen.
 ??  ?? UDDA FÖRVARING.
UDDA FÖRVARING.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden