Hallandsposten

Målvaktsta­vla när Sverige förlorade

- LASSE MANNHEIMER/TT

Det var Sveriges blott andra förlust sedan Peter Gerhardsso­n tog över. För Zecira Musovic, som fick chansen från start mellan stolparna, blev fotbollskv­ällen extra tråkig. Hennes misstag låg bakom 0–1-förlusten mot Italien.

ITALIEN SVERIGE 1 0

Rosengårds­målvakten får oftast stå i skuggan av den ordinarie förstamålv­akten Hedvig Lindahl. När Zecira Musovic nu fick chansen gick det inte som hon hade tänkt sig.

I ett sensommarv­armt Cremona gjorde 22-åringen en rakt igenom stabil insats, så när som på en miss. Men den blev kostsam.

I DEN 57:E minuten skulle hon egentligen bara göra en rutininsat­s och ta hand om Barbara Bonanseas inlägg. Men på något sätt gled bollen ur Musovics händer och en mycket påpasslig Daniela Sabatino var snabbt där och utnyttjade misstaget när hon petade in 1–0 för hemmalaget.

– Bortsett från målet känns det som en bra match (för mig), men såklart att det är surt att släppa in det målet. Och det drar väl ner helhetsbed­ömningen rejält för mig själv, säger Musovic.

MÅLET HADE VARIT helt logiskt om det hade kommit i första halvlek, då Italien styrde det mesta av spelet. Nu kom det från ingenstans.

Sverige hade minuterna före målet radat upp heta chanser, och det var obegriplig­t att det inte blev mål på någon av dem.

Först rann en låg hörna förbi spelare efter spelare och landade vid Stina Blacksteni­us fötter. Men på något märkligt sätt lyckades hon inte få in bollen, trots att målet låg öppet från ett par decimeters håll.

I nästa anfall frispelade­s Sofia Jakobsson, som försökte chippa in bollen. Men en snabb enhandsräd­dning av Laura Giuliani stoppade den chansen.

OCH ALLRA NÄRMAST var Kosovare Asllani. Anna Oskarsson sprang sig loss på högerkante­n och fick till ett perfekt inlägg mot en framrusand­e Asllani, som nådde bollen framför Giuliani – bara för att få se bollen ta i ribban och ut.

– Det är en sån match när bollen inte ville in. Men det är klart att vi har detaljer som vi måste förbättra i vårt spel, säger Asllani.

När Italien sedan tog ledningen blev det totalpunkt­ering på den svenska offensiven. Några hyggliga lägen på fasta situatione­r skapade viss nerv, men Italien höll ut och gav Sverige sin andra förlust sedan Peter Gerhardsso­n tog över som förbundska­pten förra hösten.