Hallandsposten

”Avgångsryk­tena är totalt påhitt” BÅDE TRÄNAREN POYA ASBAGHI OCH IFK GÖTEBORG DEMENTERAR

FOTBOLL:

- MICKE LARSSON/TT

Det var ungefär lika många journalist­er som A-lagsspelar­e vid planen på Kamratgård­en där IFK Göteborg tränade på tisdagen. Sex utespelare och tre målvakter var med och tränade från start. Andra körde pass på gymet, inomhus.

OM EN KLUBB vill byta tränare under pågående säsong, är tillfällen som nu bland de bättre – även om spelåret i detta fall snart är slut.

I måndags skrev Göteborgs-posten att Poya Asbaghi och andreträna­ren Alf Westerberg inom kort kommer att tvingas lämna sina uppdrag i IFK Göteborg. Enligt GP:S uppgifter ska de ersättas av de tidigare Ifk-spelarna Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson, som båda redan finns i klubbens organisati­on.

Några timmar senare lade IFK Göteborg ut en kraftig dementi av uppgiftern­a på sin sajt, och på tisdagen ledde Poya Asbaghi träningen som planerat. Efteråt höll han en sorts brandtal inför medias representa­nter – utom GP, som Asbaghi just nu inte vill prata med.

Blåvitt-tränaren tycker det är naturligt att det finns en diskussion om hans framtid i klubben. * IFK Göteborgs sju senaste resultat i allsvenska­n, med IFK:S siffror först: Norrköping (b) 1–2, Dalkurd (b) 1–1, Elfsborg (h) 2-2, Häcken (b) 1–4, AIK (h) 0–2, Hammarby (b) 0–3, Trelleborg (h) 2–2.

* Kvar att spela: Brommapojk­arna (b) 22/10. Sundsvall (h) 26/10. Djurgården (b) 31/10. Malmö FF (h) 4/11. Örebro (b) 11/11.

– Det tror jag att det gjort sedan första dagen jag kom hit. Det är också ett tecken på att det är en bra process. Man ska hela tiden utvärderas, även efter segrar, säger Poya Asbaghi.

– Jag har ett kontinuerl­igt samtal med alla som berörs av detta, säger han också om sina kontakter med klubbledni­ngen.

Ingen seger på sju omgångar och krisläge i den allsvenska tabellen. Då startar rykten om att IFK Göteborg ska sparka tränaren Poya Asbaghi. – Ett totalt påhitt, säger Asbaghi och får stöd av ett bestämt uttalande från klubben.

ASBAGI INSER ATT positionen som tränare i en allsvensk storklubb är utsatt.

– Det är många som är intressera­de av vad som händer, och har rätt att föra fram kritik.

Han ser sig själv som sin främsta kritiker, och medger att säsongen gett lärdomar.

– Det är mitt första år i allsvenska­n. Skulle det inte vara konstigt om jag kom hit och inte fick en väckarkloc­ka om vissa saker, säger Poya Asbaghi retoriskt.

Men vad klockorna ringt om – det vill han inte säga just nu.

– Jag lovar att det kommer att grupp är väldigt bra på, säger Poya Asbaghi.

Men några exempel vill han inte ge, i den smygande höstkylan på Kamratgård­en.

IFK Göteborg finns på tolfte plats av 16 lag i allsvenska­n när fem omgångar återstår, med fem poängs marginal till just Brommapojk­arna som ligger på kvalplats.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? RYTER IFRÅN. IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi rasar mot uppgifter i media om att han skulle vara på väg att sparkas. Asbaghi höll ett brandtal inför journalist­er efter Blåvitts träning i går.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL RYTER IFRÅN. IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi rasar mot uppgifter i media om att han skulle vara på väg att sparkas. Asbaghi höll ett brandtal inför journalist­er efter Blåvitts träning i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden