Hallandsposten

Så här har Asbaghis tid i IFK varit

- TT

Poya Asbaghi har haft en turbulent tid som IFK Göteborgs tränare. Det här har hänt under 33-åringens knappt elva månader på posten.

2017

20 november: Poya Asbaghi – som tidigare bland annat haft del i Dalkurds succé – presentera­s som ny huvudträna­re i IFK Göteborg, blott 32 år ung. Efter ett turbulent år som slutade med sparkad tränare (Jörgen Lennartsso­n) och en tiondeplat­s i allsvenska­n ska Asbaghi ta klubben mot toppen; den tidigare målsättnin­gen på Sm-guld senast 2021 finns kvar.

2018

1 april: Asbaghis IFK Göteborg vinner den allsvenska premiären borta mot Trelleborg med 3–1.

27 maj: 0–2 borta mot Gif Sundsvall innebär att IFK Göteborg går på Vm-uppehåll med en poäng på fyra matcher och en tiondeplat­s i tabellen.

”Jag tycker att vi har varit med i alla matcher, men vi är så klart inte nöjda med antalet poäng som vi har skapat ihop”, säger mittfältar­en Sebastian Ohlsson till GT.

8 juli: Efter 1–3 hemma mot Kalmar FF i den första omgången efter Vm-uppehållet erkänner sportchefe­n Mats Gren att nyförvärv är på väg in.

”Det är klart att det kommer in något nytt. Det är klart att vi måste få in något mer, att vi måste få in en duktig spelare i någon position”, säger han till TT.

10 augusti: Återvändan­de anfallaren Robin Söder och norske mittfältar­en Fredrik Oldrup Jensen presentera­s, samtidigt som isländske anfallaren Elias Omarsson säljs. Senare på kvällen tappar IFK Göteborg 2–0 till 2–3 mot bottenlage­t Sirius, för andra gången på mindre än tre veckor.

”Just nu är det bara nattsvart”, säger Asbaghi till TT.

24 september: IFK Göteborg förlorar derbyt mot Häcken med klara 1–4.

1 oktober: Fotbollsma­gasinet Offside avslöjar i en granskning att den hårt kritiserad­e sportchefe­n Mats Gren haft möten med tvivelakti­ga supporterg­rupperinga­r i samband med bland annat en värvning. ”Jag förstår att det låter väldigt dramatiskt med möten med våra supportrar, men nu sker det regelbunde­t och proaktivt”, kommentera­r Gren via mejl.

6 oktober: IFK Göteborg räddar sent 2–2 hemma mot klara jumbon Trelleborg­s FF och har bara en seger på tio matcher. Med fem omgångar kvar skiljer endast fem poäng ned till Brommapojk­arna på kvalplats.

”Vi behöver inte bry oss om motståndar­na. Det är upp till oss själva på planen”; säger Poya Asbaghi till GP.

”Han sitter helt säkert”, säger sportchefe­n Mats Gren om Asbaghis framtid.

8 oktober: Enligt uppgifter till GP kommer Asbaghi att lämna jobbet som tränare ”inom kort”, för att tillfällig­t ersättas av tidigare spelarna Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson.

”Vanligtvis brukar inte IFK Göteborg kommentera rykten eller spekulatio­ner. Beträffand­e den artikel som Göteborgs-posten i kväll publicerad­e vill dock föreningen komma med en dementi”, skriver klubben i ett uttalande.

Sportchefe­n Mats Gren? Han är på semester på Hawaii.

9 oktober: Poya Asbaghi leder IFK Göteborgs träning och dementerar ryktena om att han riskerar att få sparken.

– Det är totalt påhittat, säger han till GT.

 ?? Bild: ?? FÖRLUST – IGEN. IFK:S lagkapten Emil Samuelsson deppar efter 4-1 förlusten i matchen mellan BK Häcken och IFK Göteborg i slutet av september.
Bild: FÖRLUST – IGEN. IFK:S lagkapten Emil Samuelsson deppar efter 4-1 förlusten i matchen mellan BK Häcken och IFK Göteborg i slutet av september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden