Hallandsposten

Halland populärt turistmål i somras

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

Halland placerar sig på femte plats bland länen när det kommer till antalet gästnätter under sommarmåna­derna. Detta visar Tillväxtve­rkets statistik.

Det är muntra siffror för Halland när statistike­n presentera­s över kommersiel­la övernattni­ngar på hotell, vandrarhem, campingpla­tser, i stugbyar samt i stugor och i lägenheter som förmedlats privat.

Med drygt 1 612 000 gästnätter under perioden juni-augusti 2018, hamnar Halland på plats nummer fem.

ANNA BENGTSSON, utveckling­sledare på Destinatio­n Halland, gläds över siffrorna.

– Det är jätterolig­t att Halland ligger på topp 5 i Sverige. När sommaren är så här fin är det många som åker till Halland för att njuta av sol, bad och aktivitete­r, samt besöka några av alla de besöksmål som vi har, säger hon och fortsätter:

– De som jobbat med turistnäri­ngen i Halland, har gjort ett fantastisk­t jobb för att få våra turister att trivas och vilja komma tillbaka.

Drygt 217 000 av gästnätter­na stod utlänninga­r för, vilket är en ökning med 2,5 procent jämfört med 2017.

– Halland har många aktivitete­r och boendeform­er som passar den utländska gästen. Vi har under en längre tid jobbat för att öka kännedomen om Halland, för att på så sätt få fler utländska gästnätter.

TOTALT SETT I hela landet landade det på 27,6 miljoner gästnätter under sommaren. Bäst av länen var Västra Götaland, som nådde upp i strax över fem miljoner gästnätter.

Trenden i landet är att antalet utländska gästnätter ökar, medan antalet svenska minskar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden