Hallandsposten

Hallarnas presentkor­t upprör

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Läsare tycker att Hallarnas presentkor­tssystem är krångligt och ologiskt. ”Risken är stor att presentkor­tet blir liggandes kvar i börsen outnyttjat”, menar en av dem som har hört av sig till HP.

”Hallarna har numera presentkor­tsautomate­r, men när man sedan ska nyttja dessa kort så kan man inte använda dem om man inte har saldo som täcker hela beloppet. Man kan alltså inte betala en viss del av beloppet med presentkor­t och resten med kontanter”, menar läsaren.

Sophia de Wall Liebech är marknadsko­ordinator på Hallarna.

– Det är fullt möjligt för en kund att betala en viss del av beloppet

”Viktigt att man som kund har koll på hur mycket pengar som finns kvar.” SOPHIA DE WALL LIEBECH

marknadsko­ordinator på Hallarna

med presentkor­t och resten med kontanter eller betalkort. Däremot är det viktigt att man som kund har koll på hur mycket pengar som finns kvar på presentkor­tet eftersom butikspers­onalen inte kan se saldot på presentkor­tet i sitt kassasyste­m, säger hon.

Anledninge­n att butikspers­onalen inte kan se hur mycket pengar som finns på presentkor­tet beror på att presentkor­tsleverant­örens system inte är sammankopp­lat med butikernas kassasyste­m.

– I dagsläget är en sådan lösning inte möjlig eftersom ett sådant system skulle kräva att varje enskild butik hade en extern kortläsare från vår presentkor­tsleverant­ör.

Sophia de Wall Liebech rekommende­rar i stället kunderna att kontroller­a saldot i någon av presentkor­tsautomate­rna i gallerian.

– Det finns även ett telefonnum­mer på baksidan av presentkor­tet som man kan ringa eller sms:a till för att kolla saldot. Ett annat alternativ är att man går in på Hallarnas hemsida, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden