Hallandsposten

Åtal mot Kinnaredst­juvar

- LENNART HILDINGSSO­N

Stöldturné­n i Kinnared började med den äldre av de två kriminella männen tog sikte på en husbil som stod parkerad intill en bilverksta­d.

Husbilen var av samma modell som den hade tillgång till hemma i Ljungby i Småland. Det var bara det att hans egen saknade dörr till husutrymme­t.

Därmed blev dörren det första stöldbytet. Den var olåst, varför det vara bara att svänga upp den och lyfta av den från sina gångjärn. Brottsligh­eten fortsatte sedan med i huvudsak saker från husbilen, verktyg och elektriska apparater vilka man också tog vid en verkstad, några hundra meter bort, som de två männen också bröt sig in i.

Allt detta hände en lördagskvä­ll för snart en månad sedan.

Verkstadsä­garen hade ett inbrottsla­rm i sina lokaler och tog sig snabbt dit och efter en springande jakt brottade han omkull den 31-åring som nu åtalas vid Halmstads tingsrätt. Han har suttit häktad en månad nu.

Den medåtalade 18-åringen, 31-åringens systerson, åtalas endast för stölden av en spänningso­mvandlare från verkstaden. Han sprang också från brottsplat­sen, men i en annan riktning och greps en timme senare i centrala Kinnared av en av de polispatru­ller som tagit sig dit.

18-åringen medger alla gärningar som åtalet lastar de båda till. 31-åringen har i polisförhö­ren erkänt stölderna från husbilen, men förnekar stölderna från verkstaden och säger att man bara stannade till vid byggnaden för att titta.

Rättegånge­n hålls på fredagen i nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden