Hallandsposten

BEGRAVNING­AR

-

* I S:ta Katarina kapell har hållits borgerlig begravning­sakt för Henry Hinnerby, Halmstad. Som inledning spelades Ayrilik Hasreti med Arif Sag. Borgerlig officiant var Jonas Ottosson. Tusen bitar med Björn Afzelius spelades. Brodern Nesimi höll ett eget minnestal och som utgång spelades Biya Düri med Gülten Benli. Avsked togs vid graven.

* I Söndrums kyrka hölls begravning för Anders Nilsson. Akten inleddes med att organist Örjan Kappelin spelade på orgel Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Månstrålar klara med Tommy Körberg framfördes. Präst var barnbarnet Igge Alenius som förrättade begravning­sakten. Efter avskedet och som avslutning spelades på orgel Amazing Grace, skotsk folkmelodi.

* I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Kent Nilsson, Halmstad. Som inledning spelade musiker Christina Lindqvist på piano Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Blueberry hill med Fat Domino, Always on my mind med Elvis Presley samt Som en bro över mörka vatten med Tommy Körberg spelades upp. Officiant var komministe­r Torbjörn Andersson. Som utgång spelades Tröstevisa av B. Andersson. Avsked togs vid graven.

* I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Kurt Olsson, Laholm. Som inlednings­musik spelade musikdirek­tör Kim Lundberg på orgel, Så skimrande var aldrig havet – E. Taube. Sedan sjöng Dan Winde, O, store Gud – C. Boberg. Präst var komministe­r Anne Westin. Efter överlåtels­en så framförde barnbarnet Erik Kronholm på fiol och organisten Kim Lundberg på orgel, Blott en dag – L. Sandell. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Efter avskedet så sjöng Dan Winde, Du är för alltid en del utav mig – L. Berghagen, organisten Kim ackompanje­rade till Dan Windes solosånger. Som avslutning­smusik spelade organisten på orgel, Som en härlig gudomskäll­a – F. Bloom.

* I Hyltebruks kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Bernt Selmqvist, Hyltebruk. Som inledning spelade kantor Susanne Hirell Strövtåg i hembygden av Mando Diao, varefter hon sjöng Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Officiant var kyrkoherde Bo Lindbladh. I kyrkan tog makan och döttrarna med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Där björkarna susa av O. Merikanto och som avslutning spelade kantorn My way av J. Revaux/c. Francois/p. Anka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden