Hallandsposten

Mat bakom kulisserna i Biggest Loser-köket

Alexandra Zazzi svarar på frågor om mat och recept.

-

• Hej Alexandra Zazzi! Vill börja med gratulera till dina insatser i Biggest Loser VIP och till din inspireran­de livsstil. Jag sitter klistrad vid tv:n varje måndag. Tack för det och för motivation. Jag ser att du lagar mat i programmet. Min fråga är: vad lagar du? Kan du dela med dig av något recept? HÄLSAR BIRGITTA Tack så mycket för fina ord. Ja, det har verkligen varit en spännande resa och jag är väldigt nöjd över att ha hittat balansen i livet. Jag äter medvetet, nyttigt och med goda smaker, och så tränar jag regelbunde­t.

Maten står för 75-80 procent av resultaten, framför allt i början, så det gäller att hitta en linje att följa som passar en själv. Jag valde att äta mycket grönsaker, baljväxter och lågkolhydr­atkost. För att snabba på min viktföränd­ring var jag även noggrann med hur många kalorier jag åt. Vid ett intag på cirka 1 000 kalorier per dag och max 25-30 gram kolhydrate­r samt hård träning fick jag snabba resultat. Men det krävde att jag var väldigt fokuserad på det jag gjorde och det var svårt att kombinera med jobb. Det behöver inte gå riktigt så fort som det gör i Biggest Loser VIP.

Här kommer ett recept från programmet som sändes nu i måndags. Jag gjorde lammjärpar med vitlök och persilja och till detta serverade jag linsgryta och ugnsbakad purjolök. Tänk på att äta cirka 100 gram kött och cirka 1,5 deciliter linsgryta. Purjolök kan du äta så mycket du önskar av. Då hamnar man på drygt 450-500 kalorier per måltid. Jag lät det bli mitt huvudmål.

 ??  ?? eller skriv till Konsumentr­edaktionen GP, 405 02 Göteborg. Mejla till mat@gp.se
eller skriv till Konsumentr­edaktionen GP, 405 02 Göteborg. Mejla till mat@gp.se
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden