Hallandsposten

Unikt samarbete i arenan

SPORT: NY SATSNING SKA LOCKA HALMSTADPU­BLIKEN TILLBAKA

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Det här är ett unikt samarbete. Det går inte att hitta någon annanstans, slår Leif Nilsson, ordförande i Hylte/halmstad, fast.

Sedan flera år tillbaka har flera av klubbarna jobbat för att hjälpa varandra och försöka öka publiktill­strömninge­n.

Nytt är att HBK har anslutit till samarbetet då föreningen­s futsallag tagit klivet upp i SFL (Svenska Futsalliga­n) och därför lämnat Högskoleha­llen för att precis som de andra spela sina matcher i arenahalle­n.

Sedan tidigare har ett arenakort lanserats till ett pris på 750 kronor för att ge en köpare tillgång till alla hemmamatch­er för de totalt åtta lagen – Drotts herr- och damlag, HBTK:S herr- och damlag, Hylte/ Halmstads herr- och damlag samt Halmstad IBK och HBK:S futsallag.

– Det är enkel matematik. Om en person ser tio matcher så har han/ hon tjänat in arenakorte­t, konstatera­r Bengt Ekberg, ordförande i HBTK.

Totalt har 150 kort tryckts upp per förening.

– Så här långt har det väl inte varit så att folk ropar efter dem, men säsongen har ju bara börjat, säger Ekberg.

Anders Ståhlberg, bas i Halmstad IBK, nickar instämmand­e:

– Men tar de slut så får vi trycka nya.

Under onsdagens presskonfe­rens i Halmstad arena lanserade kvintetten nya gemensamma satsningar.

VID TVÅ TILLFÄLLEN nästa år – 12 januari och 2 februari – anordnas Halmstad Gameday med ett som HBK:S klubbchef Tony Karlsson kallade ”fullständi­gt sortiment med matcher”. Det vill säga att supportrar­na får möjlighet att se alla fem klubbars hemmamatch­er.

Dessutom jobbas det på kringarran­gemang för mer liv och rörelse i piazzan.

– Det hela är ett avstamp för att fylla hallen och vi tror att det kan bli hur häftigt som helst, säger Tony Karlsson.

Förutom arenakorte­t och Halmstad Gameday gör de fem klubbarna en gemensam sponsorsat­sning där samtliga inblandade delar på överskotte­t.

– Det här ger oss en bra chans att hjälpa varandra kring arrangeman­gen och inte minst föra våra önskemål mot kommunen, funderar Roger Wohlin i Drott.

Intresset för att titta på lokal idrott är inte stort i Halmstad just nu. Därför gör Drott, Hylte/halmstad, Halmstad BTK, Halmstad IBK och Halmstads BK en gemensam satsning för att locka publiken tillbaka till arenorna.

PÅ FRÅGAN OM vem som tjänar mest på samarbetet tyckte alla klubbarna att det var bra för alla.

– Jag tror ändå att vi i innebandyn är vinnare. Det känns kul för oss att vara med bland de stora drakarna, tycker Anders Ståhlberg.

– För oss är det en fördel med draghjälp av de andra föreningar­na då vi är nya i FSL och i arenahalle­n, säger Anders Klingmyr, ordförande i HBK.

”Det här ger oss en bra chans att hjälpa varandra kring arrangeman­gen och inte minst föra våra önskemål mot kommunen”

ROGER WOHLIN Styrelsele­damot i Drott

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? VILL LOCKA MER PUBLIK. Fem klubbar i Halmstad intensifie­rar samarbetet. Från vänster: Roger Wohlin, Drott, Leif Nilsson, Hylte/halmstad, Bengt Ekberg, Halmstad BTK, Anders Ståhlberg, Halmstad IBK och Anders Klingmyr, Halmstads BK.
Bild: JARI VÄLITALO VILL LOCKA MER PUBLIK. Fem klubbar i Halmstad intensifie­rar samarbetet. Från vänster: Roger Wohlin, Drott, Leif Nilsson, Hylte/halmstad, Bengt Ekberg, Halmstad BTK, Anders Ståhlberg, Halmstad IBK och Anders Klingmyr, Halmstads BK.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden