Hallandsposten

H/H vill försvara titeln

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Förra säsongen gick Hylte/ Halmstad miste om Sm-guldet, men vann Öresundsli­gan som nykomling. Nu är laget ute efter att försvara titeln och fick en bra start mot danska Team Köge.

– Vi var inte bra i första set. Det går inte att ställa ut skorna utan man måste göra jobbet, säger Hylte/halmstads nye tränare Dick Runesson.

Men när väl hemmalaget hittade in i matchen i Halmstad arena hängde inte Köge med och H/H kunde till slut ta en komfortabe­l seger med 3–1.

– I andra, tredje och fjärde set var det inget snack – trots att vi bytte spelare lika mycket som i det första, konstatera­r Dick Runesson.

Hylte/halmstad stod länge utanför Öresundsli­gan, men fick chansen för första gången i fjol – och tog den.

I år det i stort sett samma klubbar som deltar undantaget Köge som ersätter Amager. Annars är de danska topplagen Holte och Bröndby främsta utmanare till titeln tillsamman­s med Engelholm och H/H. Även Lund finns med i årets turnering.

– Det var kul att Hylte/halmstad vann något förra säsongen, men i år har vi prioritet på Elitserien. Sedan när det blir mer tajt i Öresundsli­gan kommer vi gå för att vinna där också.

I onsdagens match blev amerikansk­an Emmy Allen bäst på 13 poäng följd av Stina Rix, 12, samt Terese Bengtsson och Cornelia Rosenqvist, båda 10.

Rosenqvist, 1,97 lång, fick inte spela mycket i fjol, men har fått chansen i början av den här säsongen och gjort det riktigt bra.

– Hon har tagit stora kliv och är med och tävlar på allvar om en av centerplat­serna, säger Runesson, som nu börjar ladda för gigantmöte­t mot svenska mästarna Engelholm borta på söndag.

Då ska H/H försöka ta revansch för vårens Sm-finalförlu­st.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? PREMIÄRSEG­ER. Dick Runessons Hylte/halmstad fick bästa start på Öresundsli­gan.
Bild: JARI VÄLITALO PREMIÄRSEG­ER. Dick Runessons Hylte/halmstad fick bästa start på Öresundsli­gan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden