Hallandsposten

Poäng men ny förlust för tappert Hammers

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Hammers var det bättre laget i två perioder, men det räckte bara till en poäng och förlängnin­gsförlust på bortais mot Mörrum. – Vi har såpass mycket lägen att vi ska avgöra denna matchen, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Halmstad Hammers fick en tuff start på bortamötet mot Mörrum.

Tomas Rubes satte 1–0 till hemmalaget på ett direktskot­t redan efter 4.35 när Hammers Robin Holm satt i utvisnings­båset.

Hammers skapade några bra lägen i den första perioden men oskärpa i avsluten gjorde att laget fick kliva mållöst av isen i periodpaus efter en ganska blek insats där försvaret gav bort flertalet lägen till hemmalaget.

I ANDRA PERIODEN jobbade sig Hammers in i matchen och skapade fler chanser även om avsluten lämnade mer att önska.

– Vi jobbar oss in i matchen och vi skapar fler och fler chanser, säger Johansson och fortsätter:

– Vi har en femma som jobbar väldigt hårt i dag och det är Melker Iversen och hans lina som får mer förtroende och också fler byten i andra.

Perioden blev emellertid mållös och det dröjde till 3.03 i tredje perioden innan Halmstad Hammers fick hål på Sebastian Ericsson i Mörrumsmål­et.

I spel fem mot tre lyckades Markus Nygren överlista Mörrumskee­pern och skicka in 1–1-kvittering­en.

I slutet av tredje stod Jacob Crespin, Hammers målvakt, för en jätteräddn­ing när Hammersför­svaret frispelade en hemmaspela­re i egen zon, men där Crespin lyckades freda sitt mål.

Matchen gick till förlängnin­g som Hammers fick inleda i spel tre mot fyra sedan William Berg skickats till botbänken i slutet av tredje perioden.

HAMMERS STOD SÅNÄR pall för hemmatryck­et men med fyra sekunder kvar av utvisninge­n satte Dave Lindarv 2–1 och fixade bonuspoäng­en till Mörrum.

– I dag tycker jag ändå att vi är på rätt väg. Vi jobbar hårt, vi skapar massor med chanser, vi skapar mycket i tredje perioden där pucken bland annat dinglar på förlängda. De är helt slut det här laget vi möter i dag, säger han och fortsätter:

– Vi måste förvalta det bättre. Enkelheten, lägga mer puckar på kassen, vara i trafiken, vara i ansiktet, lorta ner oss lite mer. Men jag kan inte mer än att vara tjurig samtidigt som jag ändå är positiv för grabbarnas insats.

Redan på fredag väntar nästa match för Hammers som tar emot Nybro på hemmais i säsongens första grindslant.

?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? VÄLBEHÖVLI­G POÄNG. Markus Nyberg jublar efter att han satt 1–1 i spel fem mot tre och fixat en poäng till Halmstad Hammers.
Bild: LINDA WEINSTOCK VÄLBEHÖVLI­G POÄNG. Markus Nyberg jublar efter att han satt 1–1 i spel fem mot tre och fixat en poäng till Halmstad Hammers.