Hallandsposten

Blåvitt sparkar Gren: ”Ytterst ansvarig”

- MICKE LARSSON/TT

IFK Göteborg i allsvensk bottenstri­d med fem omgångar kvar – det blev för mycket för klubbens ledning. Sportchefe­n Mats Gren tvingas lämna sitt jobb, och tränaren Poya Asbaghi får hjälp av två tidigare spelare med kultstatus.

Efter sju raka matcher utan seger, senast 2–2 hemma mot tabelljumb­on Trelleborg, valde IFK Göteborg att agera med det uttalade målet att hänga kvar i allsvenska­n. Inget högt mål för en anrik storklubb, men Blåvitts verklighet just nu.

Mats Gren, som värvades till jobbet som sportchef tidigt 2014, får lämna IFK Göteborg.

– Vi har haft en tro på sportslig prestation under hösten, och haft långa, djupa samtal med både tränarteam och sportslig ledning, säger klubbdirek­tören Max Markusson.

Men efter matchen mot Trelleborg var måttet rågat.

– Mats Gren, i sin roll som sportchef, är ytterst ansvarig för de sportsliga resultaten, säger Markusson.

– Med den senaste tidens mediala ”påhopp” på Mats känner vi också att det blir alldeles för stort fokus på honom som person.

Mats Gren har fått kritik, bland annat för mindre lyckade värvningar, och granskades nyligen i fotbollsma­gasinet Offside.

Gren är på semester på Hawaii, och sparkades per telefon av Markusson.

– Mats är givetvis besviken. Samtidigt är han en extremt profession­ell kollega och medarbetar­e, och har varit med i den här branschen väldigt länge, så han förstår spelets regler, säger Markusson.

Tillfällig sportchef blir Jonas Olsson, tidigare spelare och även guldtränar­e 2007, som redan finns i en annan roll i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden