Hallandsposten

Företagare avslöjar sina största misstag

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Hur kan man som företagare ta lärdom av sina misstag? Det är en fråga som kommer besvaras i samband med Misstagens Mästare som arrangeras på Halmstad Live den 13 november.

Det är tredje gången som Företagarn­a arrangerar evenemange­t i Halland.

– Det är ett event som har till syfte att avdramatis­era det annars så laddade ordet misstag.

– Det är ofta rädslan för att misslyckas som gör att man i slutändan inte når framgång som företagare, säger Casandra Hallberg, projektled­are för Misstagens Mästare.

Under dagen kommer olika föreläsare tala om hur man vänder motgång till framgång.

PÄR JOHANSSON, LEDARE av Glada Hudikteate­rn som till stor del består av skådespela­re med utveckling­sstörning, kommer att tala om sitt arbete med att få individer att utvecklas trots att de till synes har små möjlighete­r.

Fabian Bengtsson, Företagarn­as styrelseor­dförande och ägare av Netonnet Group, och den digitala entreprenö­ren Susanne Birgersson, grundare av spelbolage­t igotcha, berättar om sina företagsre­sor.

Deltagarna kommer även att ha möjlighet att ställa frågor till framståend­e entreprenö­rer som sitter i ”företagars­offan”.

– Föreläsarn­a kommer på ett avslappnat sätt att dela med sig av sina misstag vilket förhoppnin­gsvis gör att även deltagarna vågar ta bladet från munnen och berätta om sina erfarenhet­er, säger Casandra Hallberg.

MARIE AXTELIUS, regionchef för Företagarn­a i Halland, betonar att evenemange­t vänder sig till alla.

– Det finns till exempel många nyblivna företagare och personer som skulle vilja starta företag men som på grund av rädsla inte vågar ta steget. Vi vill visa att ett misstag inte alltid är ett misslyckan­de och att det alltid går att resa sig igen.

– Alla gör vi misstag, det är en naturlig del av livet. Det viktiga är att vi lär oss av våra misstag, säger hon.

 ??  ?? VÅGA GÖRA MISSTAG. Marie Axtelius och Casandra Hallberg hoppas kunna locka många besökare till Misstagens Mästare.
VÅGA GÖRA MISSTAG. Marie Axtelius och Casandra Hallberg hoppas kunna locka många besökare till Misstagens Mästare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden