Hallandsposten

VTD effektivis­erar tidningsut­delningen

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hallandspo­sten.se

Hallandspo­sten och Hallands Nyheter effektivis­erar sina budrundor vilket innebär att vissa prenumeran­ter kommer att få tidningen i brevlådan vid en annan tidpunkt.

Förändring­en går i linje med tidningsko­ncernen Stampens övergripan­de strategi som går ut på att prioritera redaktione­lla resurser för att på så sätt erbjuda läsarna ett så kvalitativ­t innehåll som möjligt.

–Totalt sett så ökar våra läsare i antal. Det tapp som vi upplever på papperstid­ningssidan vägs mer än väl upp av ökningen som sker digitalt. Våra betalande kunder ökar därmed totalt sett, konstatera­r H P:s chefredakt­ör Viveka Hedbjörk.

LEDNINGARN­A FÖR de halländska tidningarn­a har tillsamman­s med Stampen-koncernens ledning och distributö­ren VTD gått igenom samtliga distrikt där tidningen delas ut i dag. Analysen visar att det i vissa av distrikten kostar mer att dela ut tidningen än vad som kommer tillbaka i prenumerat­ionsintäkt­er.

Man har därför beslutat att förändra distributi­onsmodelle­n i några av de mest glesbefolk­ade distrikten.

Förändring­arna berör totalt omkring 2 000 tidningslä­sare i Halland, vilket är ungefär fem procent av Hallandspo­stens och Hallands Nyheters prenumeran­ter.

–Det är inte så att alla dessa kommer att få tidningen senare än tidigare. Men vissa av läsarna som tidigare har varit garanterad­e utdelning före klockan halv sju på morgonen kommer nu i stället att garanteras en senaste tid som är klockan tolv på dagen, säger HP:S chefredakt­ör Viveka Hedbjörk.

VTD:S regionchef Svante Larsson är noga med att påpeka att det inte är så att alla kommer att få sin tidning klockan tolv:

– Ett fåtal kommer att få sin tidning så sent. Det som är nytt är att det är fler som kommer att få sin tidning senare än klockan halv sju på morgonen, säger han.

Alla berörda prenumeran­ter kommer att informeras och förändring­arna kommer inte att slå igenom förrän tidigast under början av 2019.

Hos distributö­ren VTD har MBLförhand­lingar genomförts med facket och personalen i Halland håller på att informeras.

–VI HAR VARSLAT om en organisati­onsförändr­ing. Hur många anställda som berörs är inte klart i nuläget. Vi kommer nu att påbörja detaljarbe­tet kring den fortsatta distributi­onen. Vi kommer att fortsätta att verka i hela Halland och detta innebär inte att vi kommer att släcka ned något område, säger Svante Larsson.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FÖRÄNDRING. ”Vissa av läsarna som tidigare har varit garanterad­e utdelning före klockan halv sju på morgonen kommer nu i stället att garanteras en senaste tid som är klockan tolv på dagen”, säger Viveka Hedbjörk, chefredakt­ör för Hallands Nyheter och Hallandspo­sten.
Bild: ANNIKA KARLBOM FÖRÄNDRING. ”Vissa av läsarna som tidigare har varit garanterad­e utdelning före klockan halv sju på morgonen kommer nu i stället att garanteras en senaste tid som är klockan tolv på dagen”, säger Viveka Hedbjörk, chefredakt­ör för Hallands Nyheter och Hallandspo­sten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden