Hallandsposten

Styrka saknar lokal – hotas av nedläggnin­g

- SANDRA KILLGREN

”Som situatione­n är i dag har vi inte den blekaste aning om var vi ska ta vägen.” HANS MAGNUSSON

ordförande Styrka

Styrka i Mellbystra­nd har ingenstans att ta vägen. Den ideella föreningen behöver hitta en ny gymlokal inom en väldigt snar framtid, annars tvingas verksamhet­en lägga ned.

När det stod klart att det nuvarande gymmet kommer att rivas för att lämna plats till Mellbystra­nds nya centrum började Styrkas styrelsen att se sig om efter en ny lokal. Det skulle visa sig vara lättare sagt en gjort. Drygt ett år senare står den ideella föreningen fortfarand­e utan lokal.

– Vi har letat med både blås- och ficklampa men som situatione­n är i dag har vi inte den blekaste aning om var vi ska ta vägen, säger ordförande Hans Magnusson.

FÖRENINGEN HAR VÄNT sig till både Laholms kommun och det privata näringsliv­et. Tidigare i år såg det ut som det skulle lösa sig när de blev erbjudna att flytta gymmet till Tre Laxar. Det förslaget är dock inte aktuellt längre.

– Det är ett dödsbo som håller på att delas upp och så har det uppstått en tvist kring det. Vi skulle ha fått tillgång till lokalerna i maj i år men nu blir det ingenting med det.

Efter nederlaget har jakten på en ny lokal fortsatt, men utan lycka. Verksamhet­en har svårt att hitta en ledig lokal som ligger i Mellbystra­nd och som inte är för dyr.

– Eftersom vi är en ideell förening har vi inte råd med vad som helst, vi kan inte ligga på några hyreskostn­ader på 20 000 kronor i månaden, säger Hans Magnusson.

Gymmet kommer att hålla öppet i sina gamla lokaler till strax efter nyår. Om ingenting nytt har hänt fram till dess måste verksamhet­en stänga ned.

– Det känns riktigt vemodigt. Det är många som tycker att det är kanon att ha träning här ute och slippa sätta sig i bilen och köra in till stan. Dessutom tror jag att många uppskattar att det finns ett gym med redskap för folk som har kommit upp i åldern.

STYRKA HAR DRIVIT gym på Kustvägen i Mellbystra­nd i över tre år. De tog över efter att den kommersiel­la gymkedjan Må gott gym gick i konkurs. Föreningen drivs ideellt och har haft upp mot 100 medlemmar.

– Vi hoppas att vi hittar en lokal så att vi kan fortsätta, ännu har vi inte gett upp hoppet.

 ?? Bild: SANDRA KILLGREN ?? BRÅDA DAGAR. Den ideella gymförenin­gen måste hitta en ny lokal så snart som möjligt. Senast i början av december, berättar ordförande Hans Magnusson.
Bild: SANDRA KILLGREN BRÅDA DAGAR. Den ideella gymförenin­gen måste hitta en ny lokal så snart som möjligt. Senast i början av december, berättar ordförande Hans Magnusson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden