Hallandsposten

Ny libero backar upp HBK

FUTSAL: HALMSTADLA­GET RUSTAR FÖR ENTRÉ I HÖGSTALIGA­N

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Förra säsongen spelade han med antagonist­erna i division 1, FC Rosengård. Nu är Erkin Hamidovic en del av det HBK som förbereder sig för första säsongen i högstaliga­n.

”Vi kommer vara en klubb att räkna med, och vi kommer nog överraska många andra lag i serien.” ERKIN HAMIDOVIC,

Ny i HBK Futsal

– Jag har märkt att det är en väldigt organisera­d förening, som satsar och verkligen vill något. Det har jag saknat lite tidigare, säger Hamidovic om första tiden i HBK Futsal.

Erkin är 29 år gammal, ursprungli­gen från Lidköping, och spelade under förra säsongen för FC Rosengård, HBK:S toppkonkur­rent i division 1.

Men nu har han alltså kommit till HBK för att förstärka laget inför debutsäson­gen i Svenska Futsalliga­n, SFL.

– Jag fick redan när jag mötte HBK med Rosengård intrycket av att det är en bra grupp, och jag tycker de tagit in mig fint sedan jag kom hit. Det är såklart lite svårt i början, när man ska spela ihop sig, men det blir bättre och bättre känner jag.

bak,

HAMIDOVIC SPELAR LÄNGST som libero.

– Jag gillar att dirigera, och ha så mycket boll vid fötterna som möjligt. Jag är inte den som kommer med några speciella finesser, utan jag försöker snarare strukturer­a upp spelet, och prata mycket.

– Jag hoppas också att jag kan bidra med rutin, det blir viktigt mot lag som hållit den här nivån i några år, att man kommunicer­ar och håller positioner­na.

HAN HAR VARIT med på alla HBK:S träningsma­tcher under försäsonge­n.

– Senast mot IFK Göteborg kände jag att vi kommer vara ett lag att räkna med i år. De är ett av de bästa lagen i Sverige, och vi ledde tre gånger om. Även om vi förlorade visade vi att vi hakade på bra och kunde skapa oreda, säger Hamidovic.

HBK gör debut i SFL på söndag. Nytt för i år är att ligan i år har slopat systemet med två regionala serier och slutspel, och ligan avgörs i stället i en nationell rak serie.

Det gör också att det blir väldigt många fler matcher för HBK i år jämfört med fjolårssäs­ongen, när man spelade i division 1.

– DET TYDER på en stor satsning nationellt. Det känns proffsigar­e och mycket roligare med en ren ”allsvenska”, och när man får höra att man ska möta Hammarby och Djurgården lockar det såklart en som spelare. Sedan får vi också vara beredda på att det blir fler längre resor.

Första matchen spelar HBK på söndag, mot Skoftebyns IF, i Trollhätta­n.

– Det är mina hemtrakter, och de är ett bra lag som spelat i högsta-

ligan i flera år. De har även några landslagss­pelare i truppen, så det blir nog tufft.

HBK är nykomlinga­r i ligan tror Hamidovic att Halmstadla­get kan överraska. – Många lag kanske ser oss som en slagpåse, men vi vet att det inte kommer bli så. Jag tror vi kommer överraska många lag i serien i år, och vi ska se till att vi spelar i SFL även säsongen 2019/2020, säger Hamidovic.

 ??  ?? HEMMAPLAN. HBK:S nya libero Erkin Hamidovic är van vid att spendera mycket tid i idrottshal­lar – han jobbar nämligen som idrottslär­are.
HEMMAPLAN. HBK:S nya libero Erkin Hamidovic är van vid att spendera mycket tid i idrottshal­lar – han jobbar nämligen som idrottslär­are.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ??
Bild: ROGER LARSSON
 ??  ?? TRÄNINGEN I GÅNG. På söndag spelar HBK ligapremiä­r, och försäsongs­träningen har inkluderat fyra träningsma­tcher.
TRÄNINGEN I GÅNG. På söndag spelar HBK ligapremiä­r, och försäsongs­träningen har inkluderat fyra träningsma­tcher.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden