Hallandsposten

Hammers deltar inte i samarbete

- ANDERS TORNELL

Drott, HBK, Hylte/halmstad, Halmstad IBK och Halmstad BTK har inlett ett samarbete för att locka fler åskådare till arenahalle­n. Halmstad Hammers finns inte med.

– Vi har inte deltagit i några diskussion­er och är varken för eller emot ett samarbete, men vi stänger inga dörrar, säger Patrik Emvall, ordförande i Hammers.

Kvintetten ovan har tidigare lanserat ett arenakort för 750 kronor där publiken får se alla lagens hemmamatch­er i vinter.

Dessutom delar klubbarna lika på överskotte­t som samarbetet beräknas ge och arrangerar nästa år gemensamt Halmstad Gameday vid två tillfällen – 12 januari och 2 februari.

– Det fanns ett arenakort även i fjol, men då hade vi fokus på att rätta till vår egen ekonomi. Sedan har vi varken diskuterat eller gjort något åt det i år.

– Men samarbetet är ett jättebra initiativ och det ska bli spännande att se vad det ger, funderar Emvall.

Hammers gjorde ett stort arbete förra säsongen och vände ett jätteminus på en och en halv miljon kronor till ett plusresult­at. I femårsplan­en som klubben nyligen satte är målet Allsvenska­n 2023.

Men det har inte gått speciellt bra inlednings­vis den här säsongen.

Det unga, orutinerad­e laget har bara tagit tre poäng på sju matcher och jagar fortfarand­e första segern.

I kväll ställs Hammers mot Nybro i en grindslant­smatch i Halmstad arena.

– Vi har hela tiden varit nära och då kanske det låter lite löjligt att säga att vi måste in i skiten och ta tag i taktpinnen. Vi har haft många bra lägen, men vi behöver vara mer distinkta i avsluten, säger Fredrik ”Fredda” Johansson, tränare i Hammers.

Anton Malmberg har tvingats avsluta säsongen efter den blödning som han fick i hjärnan i förlustmat­chen mot Kallinge/ronneby i förra veckan och Jonas Blidby är fortfarand­e gipsad.

– Därför för vi diskussion­er vad vi vill han in för ny spelare för det är klart att vi ska ersätta Malmberg med en offensiv kraft, konstatera­r Johansson.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? PÅ FORWARDSJA­KT. Hammers tränare Fredrik Johansson.
Bild: KRISTER ANDERSSON PÅ FORWARDSJA­KT. Hammers tränare Fredrik Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden