Hallandsposten

Labinot Harbuzi avled i hemmet

- MARTIN ÖRTEGREN

Labinot Harbuzi avled under torsdagen. I ungdomsåre­n gjorde han en framgångsr­ik säsong i Falkenberg­s FF.

Aftonblade­t skriver att Labinot Harbuzi föll ihop i sitt hem i Malmö på torsdagsfö­rmiddagen. Trots hjärt- och lungräddni­ng gick hans liv inte att rädda.

– Jag vet inte vad som hänt, om jag ska vara ärlig. Jag och min fru gjorde hjärt- och lungräddni­ng och sedan kom ambulans och brandkår tillsamman­s och fortsatte, säger Harbuzis pappa till Aftonblade­t.

UNDER 1999 TILLHÖRDE den då 13-årige Harbuzi Falkenberg­s FF. Bo Persson var en av som ingick i lagets ledarstab.

– Det var en jädra seriös kille. Han var väldigt svårstoppa­d då han ville så mycket hela tiden. Han hade både teknik och spelförstå­else, var en väldigt klok mittfältar­e och gjorde en hel del frisparksm­ål. Utanför planen var han tyst, lugn och en sansad kille. Det var en väldigt fin kille. Det var inget stök och krångel utanför. Han var ett mycket fint föredöme, berättar Bo Persson och fortsätter:

– Han spelade en del i årskullen över, då han var så bra och hade den fina utveckling­en. Han spelade mest med oss i cuper.

EFTER ÅRET I FFF gick Harbuzi till Malmö FF, därefter blev han ungdomspro­ffs i Nederlände­rna och Feyernoord. Som 20-åring återvände han till Sverige och Malmö FF. Efter tre säsonger blev han proffs i turkiska Gençlerbir­ligi. Under sina tre säsonger blev det 40 matcher och fyra mål.

Labinot Harbuzi blev 32 år.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? 53 MATCHER. Så många gånger drog Labinot Harbuzi på sig Malmö Fftröjan.
Bild: JOEL MARKLUND 53 MATCHER. Så många gånger drog Labinot Harbuzi på sig Malmö Fftröjan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden