Hallandsposten

Back to the 60’s med Claes & Co

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Saknar du det goda gamla 60talet? Är svaret ja? Då har du i kväll chans att få en dos av decenniets bästa pop och rockmusik när gamla stjärnor äntrar scenen på Teatern. – Halmstad är en traditione­ll popstad, säger Claes af Geijerstam.

I kväll är det turnépremi­är för ”Hits of the 60’s”, och med på scen är inga mindre än 60-talets popmusiker Claes af Geijerstam, Svenne Hedlund, Lennart Grahn och Janne Önnerud.

– Det ska bli riktigt roligt – vi är supertagga­de. Vi har länge sett fram emot det här, säger Claes.

HAN SKRUVAR tillbaka klockan 50 år och hamnar då i Halmstad. Minnen från förr får honom att minnas hur trevligt han hade på stranden i Tylösand.

– Då fanns inte den moderna after beachen. På min tid samlade vi CLAES AF GEIJERSTAM ihop lite virke och gjorde upp eld på stranden. Vi bjöd in en del damer och satt och spelade gitarr, och det var väldigt kul vill jag minnas, säger han och skrattar.

Trots att det snart är ett halvt sekel sedan minns många det kära 60-talet som i går.

– Det var goda tider – otroligt bra musik med mycket pop och rock. Det ska bli skitkul att få rocka loss med gubbarna i kväll.

Claes var den musikalisk­a motorn i Ola & The Janglers, han skrev ”Alex is the man”, ”Julia”, ”Love was on your mind” med flera. Bandet var det första svenska att ligga på ”The American Billboard Hot 100” med ”Let’s Dance”.

Janne Önnerud startade sin karriär som trummis och sångare i popgruppen The Hounds, Lennart Grahn var frontmanne­n och sångaren i The Shanes.

”På min tid samlade vi ihop lite virke och gjorde upp eld på stranden.”

ÄVEN SVENNE HEDLUND, från The Hep Stars, är med under kvällen. Hedlunds band hade många hitlåtar som låg på topplistor­na – såsom ”Cadillac”, ”Farmer John”, ”Bald Headed Woman” med flera.

– Vi alla har tillhört ett pop- eller rockband från just 60-talet, och i kväll blir det nostalig. Vi bjuder på vår egen musik, blandat med gamla guldkorn från de riktigt stora, som The Beatles till exempel.

Vilka är dina favoriter från förr?

– Beatles var ju oerhört bra, John Lennon och Paul Mccartney nockade alla. Men även The Rolling Stones var grymma.

Vad kan publiken förvänta sig av kvällen?

– Det är på Halmstads teater och där sitter man ju, men jag kan lova att det blir fullt ös ändå, säger en peppad Claes.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? FÖRENAS. Det bjuds på nostalgi när 60-talets popstjärno­r står på scen. På bild syns Lennart Grahn, Svenne Hedlund, Janne Önnerud och Claes af Geijerstam.
Bild: PRESSBILD FÖRENAS. Det bjuds på nostalgi när 60-talets popstjärno­r står på scen. På bild syns Lennart Grahn, Svenne Hedlund, Janne Önnerud och Claes af Geijerstam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden