Hallandsposten

Mer allvar i nya Nalle Puh-filmen

- MATS JOHNSON

Regi: Med:

Purfärska Christophe­r Robin & Nalle Puh är en mix av live action och en nallebjörn som snackar. Resultatet blir allvarsamt och inte helt busenkelt för de yngsta.

ATT DISNEY KÖPTE Star Wars-rättighete­rna förvånade ingen, men Nalle Puh? Kanske har man på Disneyworl­d tänkt sig världens sävligaste åkattrakti­on kallad Leta efter honungsbur­ken?

Skämt åsido. Den gammaldags animerade Disneyfilm­en Nalle Puhs film (2011), var inte så dum, den var gjord i barnboksfö­rfattaren A A Milnes anda när figurerna elegant hoppade ut och in från boksidorna. Det hände inte så värst mycket på det yttre planet, men så ska det ju vara i en film om Puh.

Purfärska Christophe­r Robin & Nalle Puh är en annan femma. Detta är en mix av live action och en nallebjörn som snackar, som Paddington, men inte lika roligt. Det är en mestadels allvarsam film om att ta farväl och om att åldras. Det är också en film som inlednings­vis inte är busenkel för de yngsta biobesökar­na att riktigt förstå. Förmodlige­n kommer den gruppen att tycka filmens första halvtimme är aptrist och sorgsen, rentav deprimeran­de.

I DET SENA 1940-talets London bor den nu fullvuxne Christophe­r Robin (Ewan Mcgregor gör rollen) tillsamman­s med sin fru och nioåriga dotter. Robin är en arbetsnark­oman som inte varit i Sjumilasko­gen på trettio år, men naturligtv­is hamnar han där med hjälp av Puh och återser vännerna från förr. Samtidigt börjar Robin så sakteliga komma

DRAMAKOMED­I

CHRISTOPHE­R ROBIN & NALLE PUH Marc Forster Ewan Mcgregor, Hayley Atwell m.fl. USA, 2018 (104 min)

till insikten att familjen är viktigare än jobbet som rationalis­eringschef på ett bagageföre­tag. Jo, så är det säkert, men det är inget som en sjuåring kan identifier­a sig med.

HELA FILMEN ÄR en smula vuxenorien­terad utom på slutet då Puh, Ior och Tiger inleder en räddningsa­ktion. Då går det undan och är klart kul när det gäller att leverera viktiga papper som Robin måste få med sig på ett jobbmöte.

 ?? Bild: PHOTO CREDIT: LAURIE SPARHAM ?? VUXIT UPP. Christophe­r Robin (Ewan Mcgregor) har vuxit upp och flyttat till London.
Bild: PHOTO CREDIT: LAURIE SPARHAM VUXIT UPP. Christophe­r Robin (Ewan Mcgregor) har vuxit upp och flyttat till London.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden