Hallandsposten

Polare bjuder på pop, dans och ljusshow

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Det blir så mycket mer än bara en show för örat”

BENJAMIN INGROSSO

Ja, det väntas när Benjamin Ingrosso och Felix Sandman möter publiken i Halmstad på söndag. – Det är sjukt roligt att vara på turné med sin bästa polare, säger Benjamin.

Det går bra nu för de unga popstjärno­rna. Efter en förstaplat­s respektive en andraplats i Melodifest­ivalen, tar de nu Sverige med storm.

– Turnépremi­ären var nyligen och det känns fruktansvä­rt kul att vara igång. Läser man recensione­rna ser det ut som att vi får en väldigt rolig höst, säger Benjamin och Felix tar vid:

– Man kan säga att man får två artister för en biljett. Vi är supertagga­de inför spelningen i Halmstad!

Grabbarna föll för varandra redan som tioåringar, och det på scen när de båda medverkade i föreställn­ingen ”Singing in the rain”. Där och då blev deras bromance ett faktum.

– Vi har hållit ihop sedan dess. Med tiden hamnade vi även på samma skivbolag och var med i mello samtidigt. Nu känns det skitkul att stå på scen ihop, säger Benjamin.

I SOMRAS SLÄPPTE duon ”Tror du att han bryr sig”, en nyversion av Ingrossos hitlåt ”Do you think about me”. För alla trogna fans var sommaren räddad.

– Den blev ju väldigt uppskattad – och det var väl efter det som vi bestämde att vi ville köra den här turnén tillsamman­s, säger Felix. Vad kan publiken förvänta sig av er?

– Vi gör varsin konsert kan man säga. Jag kör 45 minuter och Felix lika länge men sedan kör vi även ihop, förklarar Benjamin.

De har följt varandra sedan barnsben – och nu har de båda också släppt varsitt debutalbum. Felix Sandman var först ut med ”Emotions”.

– Det känns fantastisk­t att få släppa sin egen musik och visa vem jag är, och vilken typ av musik som jag vill jobba med, säger han och fortsätter:

– Jag har jobbat med skivan under två år och den speglar mitt liv som har varit, och alla känslor jag har haft. Livet har varit en berg- och dalbana och många låtar handlar också om olycklig kärlek. Hur går det med kärleken i dag då?

– Det går jättebra, och det är superhärli­gt. Den här plattan har hjälpt mig att släppa det förflutna, lite som terapi. Nu är jag lycklig igen!

ÄVEN BENJAMIN INGROSSO är aktuell med ett färskt debutalbum – ”Identifica­tion”.

– Jag har hela tiden velat att skivan ska bli så bra och personlig som möjligt. Jag vill nå ut till alla och visa vilken typ av artist jag är. Det har tagit lite tid, men det var det värt. Det verkar vara många som gillar den och det känns ju helt fantastisk­t. Både debutalbum och er show har hyllats med stående ovationer – hade ni förväntat er den här responsen?

– Nej, det här är sjukt. Det är klart att vi hade hoppats på att folk gillar det vi gör men vi hade inte räknat med det här, säger Benjamin.

Och nu har Halmstadbo­rna chansen att se killarna i sitt esse.

– Vi lovar att det blir riktigt bra. Det blir så mycket mer än bara en show för örat – det blir massor av häftiga ljuseffekt­er, avslutar Benjamin. Fotnot: HP är på plats på konserten och en färsk artikel läggs ut på webben på söndag kväll, som finns i tidningen på måndag.

 ?? Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT ?? På söndag kommer popstjärno­rna Benjamin Ingrosso och Felix Sandman till Halmstads teater.
Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT På söndag kommer popstjärno­rna Benjamin Ingrosso och Felix Sandman till Halmstads teater.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden