Hallandsposten

Ännu färre turer för oss som pendlar med buss

-

BUSSTRAFIK. Jag är busspendla­re och var i slutet av september med i ett reportage i Hallandspo­sten angående Swebus sammanslag­ning med tyskägda Flixbus 27/9. Bussavgång­arna från Halmstad mot Göteborg och Oslo, samt söderut mot Helsingbor­g och Malmö, minskade från flera turer per dag, till tre från Halmstad-oslo klockan 07.35,16.35 och 01.05.

HP SKREV DÅ: ”Pia Trygg sätter nu hoppet till att en av Flixbus konkurrent­er, Nettbuss, ska intressera sig för att fylla tomrummet. Bolaget har redan turer, men passerar förbi Halmstad utan att stanna, och har förklarat att det finns intresse om det blir tillräckli­gt många resenärer.”

Journalist­en Jan Stohr kontaktade Flixbus för en kommentar. ”Flixbus uppger att man ser över sitt linjenät löpande och att man möjligen gör justeringa­r för sträckan Halmstad–oslo redan när vintertabe­llen införs i november. - Det kommer att utvecklas bland annat i samarbete med resenärern­as efterfråga­n, uppger Flixbus pressansva­rige Jelena Jovanovic.”

Vad har nu hänt med vintertabe­llen?

Jo, Flixbus har dragit ner ytterligar­e på resorna i november och framåt! Det går bara en resa Hstd-oslo tur och retur med nattbuss kl 01.05. Vill man resa med buss till Göteborg eventuellt för att byta till annan transport vidare norrut, går bara nattbuss, samt kl 18.35, framme i Göteborg kl 20.20! Ingen avgång dagtid! Flera turer går Malmö-göteborg, men de passerar förbi Halmstad!

Nu är vi Halmstadsb­or helt beroende av tåg, som vi inte riktigt kan lita på eller egen bil, vilket för mig och många andra är helt uteslutet. Att ta tåg till Göteborg, för att byta till buss (naturligtv­is inte Flixbus då de nu svikit oss) kan vara lurigt och bli dyrt ifall tåget är försenat, man missar anslutande buss/tåg och måste därmed köpa en ny biljett.

JAG OCH MÅNGA andra pendlare vädjar nu till konkurrent­en Nettbuss att börja köra inom Halmstad. Så kära Halmstadsb­or! Hjälp oss att påverka Nettbuss genom att skriva er önskan till info@nettbuss.se

Pia Trygg

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? BUSSRESOR. Skribenten vill att det ska bli fler turer för busspendla­re.
Bild: TT/ARKIV BUSSRESOR. Skribenten vill att det ska bli fler turer för busspendla­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden