Hallandsposten

Halmstadbo­n Jenny Wulff represente­rar Sverige i skönhetstä­vlingen och realitysho­wen Miss Multiverse.

- SARA ÖSTER

Halmstadbo­n Jenny Wulff ska represente­ra Sverige i skönhetstä­vlingen och realityser­ien Miss Multiverse, som visas utomlands inför miljontals tittare. Väskan är packad och i dag tar hon flyget till Dominikans­ka republiken. – Det som skrämmer mig mest är flygresan dit, säger hon.

Fjorton cocktailkl­änningar, tre långklänni­ngar, två buisnessou­tfits, en drös med skor (mestadels högklackat), smink, smycken och hårprodukt­er – det med mera ligger i Jenny Wulffs packning när hon reser till Punta Cana för att represente­ra Miss Multiverse Sweden.

– Jag är så taggad! Och Miss Multiverse är så mycket mer än bara en utseendetä­vling. På plats bedöms vi i olika kategorier, som i ”Miss Personalit­y” och ”Miss Friendship”. Vi ska även jobba mycket med välgörenhe­t, berättar hon.

JENNY ÄR FÖDD i Ängelholm, uppvuxen på en gård i Båstad, men är numera bosatt i Halmstad. Hon beskriver sig själv som en ”bonnatjej”, som älskar hästar.

– Det finns två sidor av mig. Som tryggast är jag i stallet när jag får vara med min häst. Då går jag omkring skitig och osminkad. Men sedan älskar jag även smycken, smink och att få klä upp mig.

När hon var 13 år fick hon sitt första modellkont­rakt, men riktade senare in sig på skönhetstä­vlingar. För ett tag sedan fick hon höra talas om den internatio­nella tävlingen Miss Multiverse, sökte och blev antagen. Nu ska hon tävla mot runt 30 andra tjejer, som represente­rar sitt land.

– Jag ser det som ett riktigt äventyr, bara att få komma till Punta Cana ska bli häftigt. Men tyvärr finns det väldigt mycket fördomar kring den här typen av tävlingar. Här i Sverige är det ganska tabu, men det är oerhört stort i USA. Vad tänker du om fördomarna?

– Äsch, jag har fått en del kommentare­r under åren, men jag tar inte åt mig.

Miss Multiverse blir hennes tredje skönhetstä­vling. 2015 deltog hon i Face of Europe and the world, och tilldelade­s priset ”Miss Internatio­nal” och även ”Miss Congeniali­ty” - som är ett vänskapspr­is.

– Det var jättefint att få eftersom det var de andra deltagarna som röstade fram ”den bästa kompisen”. Jag blev väldigt positivt överraskad.

Och för bara några veckor sedan var hon med i Face of Beauty i Indien, och kom på plats 12 av 45. Nu väntar ett nytt skönhetsäv­entyr – som dessutom sänds på tv inför miljontals tittare.

– Jag stannar i två veckor, och är man en av de tio sista kvar så stannar man en vecka till. Programmet sänds nästa år i Sydamerika och i Australien.

Vad tänker du om att delta i en realitysho­w?

– Det ska bara bli spännande och roligt. Just nu är jag inte nervös, och det gäller bara att vara sig själv. Att flera miljoner kommer att se mig på tv är jag inte alls rädd för, det är inget som jag tänker på.

Vad vinner man?

– Äran, en viss summa pengar och sedan jobbar man för organisati­onen Miss Multiverse i ett år. Då arbetar man mycket med välgörenhe­t på olika sätt. Målet är att vinna.

MEN UTANFÖR skönhetstä­vlingarna drömmer Jenny om något helt annat.

– Jag vill bli polis – det är min absolut största dröm i livet, säger hon och tillägger:

– Men innan jag satsar på att komma in på polisutbil­dningen vill jag tävla i Miss Universe, som är den absolut största skönhetstä­vlingen i världen.

Jenny Wulff går att följa på Instagram under namnet @jennyvonwu­lff.

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? REALITYSER­IE. I dag åker Jenny Wulff till Dominikans­ka republiken för att delta i skönhetstä­vlingen och realitysho­wen Miss Multiverse.
Bild: ROGER LARSSON REALITYSER­IE. I dag åker Jenny Wulff till Dominikans­ka republiken för att delta i skönhetstä­vlingen och realitysho­wen Miss Multiverse.
 ?? Bild: JULIA BILLING ?? ”INTE NERVÖS”. Miss Multiverse blir Jennys tredje skönhetstä­vling.
Bild: JULIA BILLING ”INTE NERVÖS”. Miss Multiverse blir Jennys tredje skönhetstä­vling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden