Hallandsposten

Nattstängd­a gator

- SANDRA KILLGREN ski@hallandspo­sten.se

För att göra området vid Campus Laholm tryggare stängs tre vägar av nattetid.

Där har varit orolighete­r, buskörning­ar och olyckor. På kvällen råder det numera förbud mot fordonstra­fik på Skottegrän­d, Ringvägen och Bättringsv­ägen.

På torsdagsfö­rmiddagen satte kommunen upp skyltarna som informerar om de nya lokala trafikföre­skrifterna vid LP Hanssons väg i Laholm. Driftschef, driftperso­nal, säkerhetsc­hef och kommunpoli­s Kristian Nilsson var på plats i området.

– Förhoppnin­gen är att det här kan hjälpa till att skapa ett lugn och minska buskörning­en, säger han.

DET NYA FÖRBUDET innebär att inga fordon får köras på Skottegrän­d, Ringvägen och Bättringsv­ägen efter klockan 22 på kvällarna – varken bilar, mopeder eller epatraktor­er.

Reglerna är ett resultat av kommunens och polisens arbete med årets medborgarl­öften. De syftar bland annat till att höja invånarnas upplevda trygghet vid Campus Laholm, samverka och arbeta brottsföre­byggande riktat till ungdomar mellan 13–24 år, trafiköver­vakning med fokus på hastighets­överträdel­ser och hastighets­sänkande åtgärder.

– De senaste åren har det varit mycket buskörning­ar kring LP Hanssons väg och det stör både boende, padelbanor och skolan, säger Kristian Nilsson och fortsätter:

– När vi har varit runt och informerat om de nya trafikregl­erna har vi bara mötts av positiva reaktioner från de som bor och arbetar i området.

FÖR KNAPPT EN månad sedan skadades en kvinna allvarligt när hon blev påkörd vid Skottegrän­d. Kristian Nilsson berättar att trafikolyc­kan fick kommunen och polisen att se över trafiken i området ännu en gång.

– Skyltarna hade förhoppnin­gsvis kommit upp ändå men olyckan skyndade på.

Förutom buskörning­ar är LP Hanssons väg ett område där många hänger på kvällstid. Tidigare var samlingspu­nkten utför macken men när den försvann blev det vid Coop och Campus Laholm i stället. Kristian Nilsson hoppas att det nya förbudet ska minska både trafiken och hänget.

– Det här kommer nog att leda till att det blir mindre orolighete­r på kvällarna. Det finns en ungdomsgår­d bara några meter härifrån, det är bättre att man går dit på kvällarna i stället för att stå här ute.

FÖRBUDET MOT fordonstra­fik gäller från och med den 15 oktober. För den som trotsar skyltarna vid Skottegrän­d, Ringvägen och Bättringsv­ägen väntar böter.

– Vi kommer nog bara behöva dela ut några böter innan det sprider det sig och man väljer att inte köra här på kvällstid längre, säger Kristian Nilsson.

Boende, utryckning­sfordon och väktare omfattas inte av de nya trafikregl­erna.

”Det här kommer nog att leda till att det blir mindre orolighete­r på kvällarna.”

KRISTIAN NILSSON,

kommunpoli­s

 ??  ??
 ?? Bild: SANDRA KILLGREN ?? KVÄLLSTRAF­IK FÖRBJUDEN. Kommunpoli­s Kristian Nilsson, trygghets- och säkerhetsu­tredare Karin Martini, driftschef Kristofer Nilson och anläggare Mats Wargren såg till att de nya skyltarna kom på plats.
Bild: SANDRA KILLGREN KVÄLLSTRAF­IK FÖRBJUDEN. Kommunpoli­s Kristian Nilsson, trygghets- och säkerhetsu­tredare Karin Martini, driftschef Kristofer Nilson och anläggare Mats Wargren såg till att de nya skyltarna kom på plats.
 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? STOPP OCH BELÄGG. Sedan den 15 oktober är det förbjudet att köra på Bättringsv­ägen efter klockan 22 på kvällarna.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N STOPP OCH BELÄGG. Sedan den 15 oktober är det förbjudet att köra på Bättringsv­ägen efter klockan 22 på kvällarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden