Hallandsposten

Ex-hbk:aren har nyckeln

FOTBOLL: KOJIC KAN SNUVA HBK PÅ KVAL OCH FFF PÅ DIREKTPLAT­SEN

- MARTIN ÖRTEGREN

Högerbacke­n som gör sin första säsong i AFC Eskilstuna har varken blivit utbytt, agerat avbytare, varit avstängd eller skadad. Han har alltså mäktat med 2 340 minuter plus tilläggsti­d denna säsong i seriespele­t. Han är nöjd med hur säsongen har varit så långt på det personliga planet.

– Jag tycker att det varit en bra och stabil säsong. Man har fått förtroende från tränaren, då trivs man ännu mer och blir bättre som spelare. Ytterbacka­rna får delta mycket i spelet då jag och vänsterbac­ken har en hög utgångspos­ition, säger den tidigare Halmstadss­pelaren, som noterats för två mål.

LANDSLAGSU­PPEHÅLLET och vilan har gjort 23-åringen gott.

– Det känns bra. Vi hade tre dagar ledigt och det skönt att komma ifrån fotbollen lite. Nu är vi riktigt sugna på den här matchen.

Lagets främsta kännetecke­n denna säsong är givetvis defensiven. Tolv insläppta mål på 26 matcher är ett mäktigt facit.

– Det beror på många faktorer. Vi har många bra spelare, hela laget jobbar för varandra och vi har en rutinerad målvakt (Gianluca Curci).

Däremot har laget haft det betydligt svårare i den andra änden av planen. Av Superettan­s 16 lag ligger AFC på blott en tionde plats över flest antal gjorda mål. Hela åtta stycken av lagets matcher har slutat 0–0.

– TYVÄRR HAR vi brustit lite i målskyttet. I de flesta matcherna tycker jag att vi har skapat fler lägen än vad vi fått utdelning på. Det har varit lite oskärpa och den sista passningen har ibland varit sämre. Vi borde egentligen ha haft några fler trepoängar­e.

Vårmötet i Falkenberg slutade med hemmaseger med 2–0.

– Vi var väldigt spelförand­e till mitten av andra halvlek då vi åkte på två kontringar. Då var vi inte så ihopspelta. Nu känns det som vi är ett helt annat lag. Vi är inte sugna på att låta Falkenberg gå upp till Allsvenska­n på vår hemmaplan.

Kojic vet vad han och lagkamrate­rna behöver göra för att det inte ska bli en repris på den matchen.

– Först och främst måste vi ta tag i vårt eget spel. Hålla i bollen och utnyttja målchanser­na. Falkenberg har varit effektiva, gjort mycket mål och varit vassa i sina omställnin­gar, det är många som straffats av dem i år. Vi måste vara extra vakna, släppa ifrån oss vid rätt tillfälle och ha tillräckli­gt många spelare för att täcka upp ytorna bakåt. Hur går det i matchen?

– Det är svårt att säga resultat, tror inte det blir så många mål. Jag tippar 1–0 eller 2–1, säger Kojic.

I fjol startade han tio matcher för Halmstads BK. Nu kan AFC Eskilstuna­s Adnan Kojic, efter att ha spelat samtliga minuter i årets Superettan, snuva sitt gamla lag på kvalplatse­n och på söndag hindra Falkenberg­s FF från att säkra det allsvenska kontraktet.

”Jag tycker att det varit en bra och stabil säsong. Man har fått förtroende från tränaren, då trivs man ännu mer och blir bättre som spelare.”

ADNAN KOJIC

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? GIVEN STARTSPELA­RE. Adnan Kojics första säsong i AFC Eskilstuna har varit väldigt lyckosam. Han har spelat samtliga minuter som här mot sitt gamla lag HBK.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN GIVEN STARTSPELA­RE. Adnan Kojics första säsong i AFC Eskilstuna har varit väldigt lyckosam. Han har spelat samtliga minuter som här mot sitt gamla lag HBK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden